Goldmember


...DATUM: 2010-10-31 | TID: 01:39:36


Min halloween kostym! Jag har en klänning istället för att visa magen, äntligen får jag vara min stjärna!
Ska se till att ta lite bilder... Nu ska jag repa och sen blir det ett snabbt ombyte!

So Long

Anvand din kropp


...DATUM: 2010-10-29 | TID: 22:37:10
Larde mig en ny acting taktik idag. Tidigare har jag vart mycket inne pa Stanislavski's metod, men ocksa att anvanda mina egna minnen for att fa fram en kanlsa. Det funkar men idag hade vi en lang diskussion i klassen angaende vilken av alla metoder som ar bast. Vi stoter pa sa manga varje dag att det blir forvirrande, vilket ar fartigt. Just nu ar min larares mal att vi ska kanna oss fria fran alla taktiker, att vi ska hitta en egen taktik i oss sjalva innan vi kan ta till oss bitar fran metoder. Att hitta de olika elementen i oss som haller kanslor for en viss handelse. Om man kan ta fram vart man haller sina kanslor sa kommer det ocksa att komma en reaktion och en rorelse. For att hitta platsen dar din kansla finns maste du ge varje replik en titel for en action 'I need you' etc. Da kan du forhoppningsvis ocksa ta fram kanlsan for det (har brukar jag ofta lagga in - 'har har jag behovt nagon? ur kandes det?'osv. Jag tar alltsa ofta in mina egna minnen har... Det ar inte nodvandigt men det hjalper mig) Du jobbar dig fram hit for att sedan ge den fysiska rorelsen.

Den nya taktiken ar alltsa att frigora mig fran alla metoder och bara anvanda min kropp. Kommer ihag nar jag skulle ta fram kanslan for en scen da jag blir pakommen att vara otrogen. Min regissor tog ut mig pa en liten joggingtur istallet for att anvanda mitt psyke, hon gjorde alltsa nagonting fysiskt for att fa fram det psykiska. Jag menar, skulle man bli pakommen att vara otrogen sa satter det sig i andnignen - vilket jogging ocksa gor!

Nu ska jag inte hjarntvatta er mer...



So Long

Sy paus?


...DATUM: 2010-10-29 | TID: 01:42:21
Sydde precis klart min kanin i kostym, ett litet slutprojekt som alla maste gora innan vi gar vidare till masker. jag skrattade lite at min kanin, inte for att den var ful och misslyckad utan for att den var sa himla typisk mig... Materialet ar en slags puffig filt med rosa leopardmonster, den fick rosa ogon och en juicy cuture knapp som nasa. Som sista detalj sydde jag fast ett paljett halsband med en rosett; ska jag nagonsin andras? Tror faktiskt inte det... haha, jag ar mycket glad att vara klar! Konstigt att springa omkring och gora arenden och ha olika akademiska lektioner hit och dit, for att sedan satta sig i 3 timmar och sy helt maniskt for att inte tappa tid? Det kanns lite onodigt just nu eftersom min lista idag bara blir langre och langre. Anda ganska mysigt att sitta i kostymshopen med alla tanter och deras texas dialekt som forbereder sig infor Big Love. Fick se min klanning idag igen, den ar verkligen fin...


So Long

Stumble


...DATUM: 2010-10-28 | TID: 18:08:15
Det finns en grym webbsida som heter stumbleUpon.com. Om du tycker att man blir besatt av facebook sa kan jag tyvarr meddela att detta ar otroligt beroende framkallande ocksa... Du gar alltsa in pa hemsidan, fyller i dina intressen angaende allt mellan himmel och jord; jag skulle t e.x kanske ha, skadespeleri, dans, rosa, paris, film, mode osv osv... Nar jag sedan trycker pa sa stumble kommer det upp hemsidor relaterade till mina intressen! Det kan vara allt fran en fin bild, ett resebolag, en rolig artikel, en hemsida for ett foretag, jobb etc. Du kan trycka pa stumble 1000 ganger om du vill och fa upp nagonting fran internet du aldrig sett forut. Om du sedan gillar en webbsida kan du gilla den och den sparas da pa ditt konto.
Valdigt bra och roligt! Enjoy.

So Long

Ljuva 50-tal


...DATUM: 2010-10-28 | TID: 18:00:53

Upp och hoppa efter 5 timmar i mjuka sangen! Aven om jag brukar tycka om att glida omkring utan smink vissa dagar sa ar dessa veckor inga osmiknade veckor. Da hade jag sett ut som en levande dod, utan att overdriva. Idag har jag fullspackat schema som vanligt; las manus, skype, art history online, lektioner till halv 4, ga till min chef, planera min webbsida, repa pa min scen i acting och repa med Big Love.

Med min kladsel och mitt humor idag har jag insett att jag ar valdigt fortjust i 50 talet, just idag. Jag skulle onska att jag kunde fa leva pa 50 talet en vecka (inte mer) & ata marmelad, ha sota klanningar och sova med rullar i haret i ett ljuvligt nattlinne. Haha, det ar min version av 50 talet i alla fall... Det later val kul?...


Godbitar som piggar upp


...DATUM: 2010-10-28 | TID: 05:29:01










Blandat som jag ar fortjust i just nu. Det andras fort...

So Long

"Line!"


...DATUM: 2010-10-28 | TID: 05:17:49

Sitter pa repetion och lyssnar pa nervosa skadespelare som glommer repliker, fast de inte borde vid det har laget. All dekoration pa scenen ar klar, min brollopsklanning ar uppsydd och himla vacker. Konstigt att ga omkring i den, hoppas att nasta gang blir den sista... Kanner mig riktigt laddad infor premiar hur som helst! Morbror Claes fragade mig om jag trottnat annu, pa pjasen, gissa vad jag svarade? Trottna? Pa vada? Teater, aldrig!

Har gosat runt i en stor hood och shorts hela dagen, himla skont nar man ar i skolan sa lange. Kanner mig som en hip hoppare men gosigt ar det verkligen. Man maste gora det basta man kan av dessa stressiga dagar! Kaffe hjalper men gosiga klader gor alltid allting lattare!

Idag sydde jag klart mina bitar i kostym klassen, jag blev frustrerad, arg, och intalade mig sjalv att hemmafru som syr ska jag aldrig bli. Det ser fridfullt ut - men det ar inte det minsta fridfullt! Jag skulle onska att jag tyckte det var fridfullt... Kanske med lite traning? Om jag nagonsin kommer att sitta ner och sy for att trana... Kanske. Sa harmoninsk som jag blivit det senaste. Satt och laste manus i manljuset, under ett litet tak med blandad mysig musik, det var hamoniskt vill jag saga!

Nu sitter min underbara, homosexuella brudgrum och bjuder pa godis, vi behover socker infor var scen! Han kanske forsoker satta sig in for att jag inte ska knivhugga honom brutalt...


Officiellt skadespelerska?


...DATUM: 2010-10-26 | TID: 23:18:18

Manga timmar forlorad somn och mycket att sta i. Det kanske kan forklara min daliga uppdatering. I Sondags var jag pa set till 04.00 AM, fick tre timmars somn och hade en stressig dag fram till 01.00 AM. I natt fick jag i alla fall 6 timmars somn och behover bara stanna i skolan till 00.00 liksom resten av veckan - jag tror att jag just blev skalespelare officiellt... Jag hade onskat att showen Big Love kunde spelas in pa video sa att ni kunde se, den ar verkligen hur bra som helst! Jag ar stressad men glad att fa vara med i en sa stor produktion.

Tycker att det ar synd att det ar svarare att klara sig ekonomiskt nar man haller pa med teater, nu pratar jag inte Dramaten, utan generellt. Filmindustrin ar sa mycket storre och ger mer pengar. Jag tror anda att teater ar vad jag gillar mest. Jag alskar att sta framfor kameran med ett filmcrew och fa agera, det ar bara en stor skillnad mellan film och teater som jag tanker pa. Nar du spelar in film och anvander sig av den metoden som jag gor, och manga andra, plockar man fram sina actions fran sina egna kanslor. Alltsa, nar jag behover vara forkrossad sa plockar jag fram hur Louise kande nar jag nagongang blev forkrossad for att ge det till min karaktar. Detta ar ju alltsa samma i film och teater, men i film maste du ta fram kanslan - ta bort - ta fram - ta bort - ta fram - ta bort, rast - ta fram - ta bort.... Ni forstar. Det tar pa psyket. Teater ar mer att ta fram, stanna kvar och utveckla, ta bort. Det finns givetvis andra metoder att anvanda an denna men for mina actions funkar den, aven om det blir lite jobbigt psykiskt ibland.

Nu ska jag kopa lunch och satta mig i solen med en bunt laxor.


Teaterproduktionen dar jag dodar min man.


Filmen; "on pointe"

So Long


Vill inte falla dit


...DATUM: 2010-10-25 | TID: 03:01:41
Vadret har ar som en perfekt svensk sommar, vilket betyder fantastiskt bra. Jag ar glad att hettan antligen ar ett par snapp langre ner pa skalan. Idag sov jag ut lange, hade en stor frukost, tog min lilla vovve pa en powerwalk i bergen och hade spa. Med spa menas; en lang dusch med musik och tanda ljus, peeling, fotvard, och inpackning for ansikte och har. Snart ska jag ivag till On Pointe och satta sista scenen i den filmen. Som mamma sager sa har jag faktiskt lyckats att fa bra roller i roliga produktioner. Jag forsoker passa mig for att hamna i ett fack; som en blond liten sot tjej. Hittils har jag spelat roller som; lattemamma, rock groupie, blond och blast smastadstjej, lesbisk konstnar, brud som mordar sin man och blyg liten tjej som tillslut visar mycket av den ilska som finns i henne. Det finns alltsa ganska mycket olika kategorier har, vilket jag gillar!

Sa har kanske omslaget till On Pointe kommer att se ut


So Long

On point


...DATUM: 2010-10-24 | TID: 09:11:49
Jag älskar det så obeskrivligt. Jag har sagt det så många gånger men när jag är på set och filmar, eller på scen kommer en känsla som ger mig all kraft, energi och lycka jag behöver och mycket mer. Det är som att rummet jag är i är en värld av sig själv, det känns inte som USA eller Sverige, jag känner det som en egen värld. Alla små personligheter i mig kommer fram på samma gång och jag bara "är", det är så underbart. Vad som är lite jobbigt är att jag hoppar fram och tillbaka mellan att tänka på jobbiga minnen för att få fram rätt action, till att skratta åt producenten dumma skämt. Konstigt hur mycket människor som är runt omkring men efter orden "action" försvinner alla. Kameror, stora lampor och mikrofoner syns inte längre.
On Point är vad jag pratar om nu, jag var och spelade in en av de stora scenerna idag. Jag älskar manuset så mycket, det är dessutom den vackraste film jag någonsin vart med i. Alltså kläder sammansatt med omgivning, ljus och känslor. Klänningen som jag skulle ha idag var från H&M och såg ut såhär:

Det visade sig att jag kunde behålla den, så nu äger jag denna pärla. Föreställ er en kallt inredd danssal, mig med klänningen och vita tunna strumpbyxor, liggandes på golvet i danssalen med alla lager av klänningen stökigt placerade runt mig. En tung och förlåtande dialog med en mörk natt utanför. Fint va?

Nu måste jag krypa ner i sängen för att ladda inför nästa scen imorgon....

Har gjort vår tradition offentlig


...DATUM: 2010-10-23 | TID: 00:48:24
Jag kan alltid andas ut lite extra på fredagar, det känns som att jag varit med i ett krig efter denna veckan. Som om jag precis kommit hem efter ett långt krig med känslor stormande fram och tillbaka. Min audition för att komma in på BA theatre gick bra i alla fall. Tur att Jackie sa till mig att man var tvungen att ha finklänning, klackskor och ett par lager smink, annars vet väl ni hur jag hade kommit - mysklädd och redo för teater! Tydligen ville de att man skulle se det som en mycket seriös jobb intervju, vilket det i och för sig var. Nu är det äntligen över skönt nog, som jag har gjort mig förberedd sedan dag 1.

Just nu sitter jag bara med vin och pustar ut med Norah Jones och mitt underbara luktljus. Snart ska vi till Rock Bottom som vanligt och efter det vet jag inte vad jag hittar på. Skulle verkligen behöva plugga men det tänker jag inte göra på en fredagskväll! Något roligare än det ska jag nog kunna hitta på...

Mina kära vänner från acting undrade över alla bilder på mig med blommor i håret. Jag försökte då förklara hur vi firar midsommar och varför. När de fortfarande såg ut som frågetecken tog jag fram denna video... Lite drastiskt kanske men när man tänker efter så är det faktiskt i stort sätt detta vi gör: 

 


De var lite förvånade men alla fick sig ett gott skratt!

So Long

Beautufil auntie


...DATUM: 2010-10-23 | TID: 00:33:38




Jag vet inte vad ni tycker, men 38 år är inte vad jag hade gissat. Bra bilder dock! Natasha och jag ska ta bilder till min hemsida som kommer snart. Det ska bli roligt, vi får väl åka någonstans där de typiska vyerna av Arizona kan finnas...

Casual Thursday


...DATUM: 2010-10-21 | TID: 22:24:06
Fran morgontrott, till stressad, till desperat behov av kaffe. Dar ar jag nu! Var nara att fa underkant i min engelska klass eftersom jag kom 4 minuter for sent da Sampsson ville leka och inte kissa i morse... Kommer man 5 minuter forsent tva ganger sa far man underkant, med tanke pa Mexico resan hade detta blivit min andra gang... Jag klarade det i alla fall och nu sitter jag med en sista fullspackad dag innan harliga fredag!
Det roliga med torsdagar ar ocksa att jag kan kla mig hur jag vill, inte traningsklader med andra ord! Nar jag far en sadan frihet blir det daremot ofta lite overklatt med klackar, farger och smycken, men jag blir glad av ett i alla fall!

Idag matchar jag min fina oranga cardigan fran Banana rebublic med armand fran indien som min fina van cecilia gav mig. Ett par svarta byxor och klackar till det borde fa mig piggare men jag kanner inte att jag machar humor med min outfit idag, kanske slanger pa mig traningskladerna infor Big Love snart... Det ar val bara att inse att aven om det ar 'casual thursday' sa blir det mina sma bommulls shorts och Simons gostroja i alla fall!


Antligen tillater vadret att bara den!

Ingen tid för vila här inte


...DATUM: 2010-10-21 | TID: 10:06:52
Jag har sagt det förut men jag säger det igen - när man har mycket att göra så hinner man mer. Konstigt, eller hur? Jag har fått gjort så sjukligt mycket de senaste veckorna men det är väl också därför tiden springer iväg... Min scenansvarige frågade mig idag om jag hade tid att springa upp till hennes kontor imorgon och kolla på en grej inför Big Love föreställningen. Trots att jag är i skolan 11-23 imorgon så har jag inte ens 5 minuter över, jag fick pressa in ett snabbt möte med henne under fredagen... Så här har de senaste veckorna varit. Jag kunde inte ens prata med min Simon över skype utan att ringa ett samtal under tiden, då har det väl gått överstyr. Jag ska försöka höra av mig och prata med fler av mina fina nära och kära under fredagen, då jag är ledig efter skolan! Helgen består annars av inspelning, men det ska bli kul!
Fick ett jobb idag också, hade en telefonintervju som tydligen gick hem. Det går ut på att jag ska träffa elever som hoppat av utbildningen på ASU, för att få dem back on track, men också ge förslag till elever med speciella talanger att söka vissa stipendium, helt okej jobb! Ska nog kunna klämma in ett par timmar i veckan... Nåde den som inte låter mig vila under julhelgen! :) Hoppas dock att jag ska kunna jobba lite i min efterlängtade klädaffär ett par dagar eller så när jag kommer hem till Lerum över jul, slår vad om att de har supermycket fina saker!

Claes berättade att hans jobbarkompis ville ta bilder på mig inför ett projekt, ett modelljobb helt enkelt. Eftersom morbror min vet hur lite tid jag har så tog han sig lite för hakan. Därför erbjöd sig (Assar för er som vet vem det är) att betala mig för det, vilket gör skillnad så klart. Det är alltså där jag har kommit; no time for free, som Claes så fint uttryckte sig. Jag håller med!

MEN ROLIGT ÄR DET, jag älskar att repa med Big Love, idag gjorde vi en sjukt cool dans koreografi. Denna show kommer att bli hur bra som helst, hoppas att man kan filma men jag tvivlar på det.

Nu måste jag få ett par timmars sömn. Imorgon har jag lektioner fram till 15.30, art history mellan 15.30-17, rep mellan 17-18 med On pint, art history exam mellan 18-19.30, rep med Big Love 19.30-23.30


Big Love production

So Long!

Backstage


...DATUM: 2010-10-20 | TID: 02:55:12
UNDERBART med en ledig dag! Speciellt eftersom ett par helger framover kommer att vara fullspackade med rep fran 11-11, vilket faktiskt ar valdigt roligt. Kommer ihag nar vi hade samma reptider med Lerums cabaret, jag vill inte ens ga hem efter 12 timmar! Man bli sant haligt gang och gor sa mycket roligt och knappt mellan alla rep. Hoppas att detta blir lika kul aven om detta crew ar fran lite mer sofistikerade omraden. Eller tja, Hollywood kanske ar minst lika busigt och roligt bakom kulisserna!

Om man kan saga att ett vader ar perfekt, sa gor jag det utan tvekan nu. Jag gick en liten runda i kvarteret for att ova monologer. Utan hundar eller traningsskor, bara en 'fa en frisk luft' runda. Det var som att vinden var gjord av siden, som slingrade sig runt min kropp, solen var pa vag ner och det luktade kvall. Det ar en valdigt speciell lukt pa kvallen faktiskt. Varje gang jag kanner att jag behover komma ut och fa frisk luft for att fa upp humoret, blir jag alltid lika forvanad over hur mycket det gor med lite luft!

Nu ska jag unna mig nagot gott fran skapet och en stor kopp mint te!

BACKSTAGE



Langfilmen jag gjorde i sommras


Langfilmen jag gjorde i sommras


Lattemamma fran "Soul Club"

So Long

"Follow your instingts"


...DATUM: 2010-10-18 | TID: 21:13:28

Kanner att jag har blivit sa mycket mer rorlig och nara min egen kropp. Det ar sa otroligt mycket rorelse under acting lektionerna och vi stretchar varje gang. Jag har ju dansat mycket men aldrig intensivt, utan undantag, 3 ganger i veckan. Inte heller pa samma satt som vi gor, vi dansar inte, vi ror oss utifran kanslor och impulser. Det kan man ju gora i dans ocksa, i slutandan gor man ju det, men vi utgar aldrig ifran en koreografi. Vi koreograferar inte ens, vi bara ror oss utan granser och regler, utifran den forsta impulsen vi far. Jag kan ibland man komma hem och lagga mig ner, slappna av och stretcha. Ni som kanner mig vet hur sjukt det ar, men jag ar glad att jag har hittat den punkten i mig sjalv som tillater det.

Vi hade en assignment i acting dar vi laste om hur skadespelare som ar viga och smala kommer langre. Ni kan ju tanka er vilka protester som uppkom, men jag forstod faktiskt poangen. Ar du "trimmad" och rorlig, sa kan du ju spela sa mycket olika roller. Du blir som ett blankt papper som man kan bygga pa och gora om som man vill. Just nu ser jag hur Holloyood skadisar jobbar i Big Love, de ska fightas pa ett valdigt rorligt satt. Hade de inte vart athletiska eller slanka, sa hade det givit ett annat intryck. I alla fall i denna pjasen, andra pjaser kanske onskar en annan kropps struktur, men oftast ar det "ett blankt papper" som galler.

Darfor forsoker jag rora mig mycket och stretcha sa fort jag har tid. Det ar skont och jag kanner en kontakt till mig sjalv, vilket ar otroligt viktigt nar man agerar. Detta var ocksa ett av kriterierna for att man ska rora pa sig och vara i form som skadis - du hittar en kontakt till dig sjalv. Sa att du vet hur du fungerar och vart du star pa olika plan.



Jag vet inte varfor jag tycker att den har bilden ar sa vacker, men det ar den verkligen. Kanske ar det linjerna, ljuset eller platsen som tillsammans ger ett sant vackert uttryck.


Cheerleader


...DATUM: 2010-10-18 | TID: 21:00:27
Dalig uppdatering, ledsen for det. Idag skiner solen som vanligt och hettan kanns inte mindre kvavande, kanner mig som en riktig cheerleader (vet inte om det ar negativt eller positivt...); svarta minishorts i bommull, en rosa t/shirt och en hog toffs. Det gar inte att kla sig i mycket annat pa mandagar, onsdagar och fredagar med tanke pa att vi ror oss sa mycket i acting. Jag kan inte forsta hur mycket jag har lart mig i acting, det ar som en helt annan varld. En varld som jag kan ta till mig, kan forsta, kan vara bra pa och bli glad av. Min morgon var verkligen ingen hojdare eftersom jag inte somande forrans alldeles for sent med tanke pa ryggproblem. Hur som helst sa blev jag genast pa battre humor nar jag kande samhorigheten och energin fran acting gruppen.

Just nu sitter jag i bibblan och haller mig borta fran att kopa kaffe. Det ar svart, men med min ekonomi vill jag forskoa dra ner pa den biten, inte onodiga men anda aningen sloseri. Det ar inte direkt 5 kronor som pa Lerums Gymnasium, har ar det Starbucks vart an man gar...




ASU cheer.

So Long

Dags för det roliga med Lördagar


...DATUM: 2010-10-17 | TID: 03:32:13
Lördagar är verkligen min favotitdag, men det är jag kanske inte ensam om att tycka. Idag har jag passat på att få lite småsaker gjort från min enorma lista:
  • Csn - maila om studielånen (igen)
  • Platsbanken - sök jobb
  • Monologer - öva in
  • Tyger - plugga in alla exempel material
  • Darell - maila angående lägenhet                                                                            
  • Marie - maila angående flygbiljett
  • Uppsats - skriv klart
  • Art - lyssna på online lektioner
  • 26 miles? - Boka biljett!

Det är väl ungefär vad jag gjort idag, just nu har jag ett glas vin i handen och är redo för födelsedagsfest. Det ska bli väldigt roligt, tjejerna är så goa och snälla. Hoppas att jag får träffa lite mer nytt folk också - det är ju alltid roligt.


Jag älskar hennes nya låt - only girl in the world

So Long


Julklappar!


...DATUM: 2010-10-15 | TID: 23:32:48
Trott fredag... Jag kopte lite julklappar under min rast vilket kanns valdigt roligt! Lite konstigt ocksa men pa ett roligt satt. Jag far val ta att sitta barnvakt ett par dagar for att kunna kopa fler, det ar ju sa roligt! Konstigt att inte gora det med en mysig halsduk i ett kallt Goteborg, utan med en sol som steker och i ett litet linne. Kanske maste ta mig en svang till Haga nar jag kommit hem, bara for att det ar sa himla mysigt!




So Long

Gör en resa


...DATUM: 2010-10-15 | TID: 08:55:11

Alla måste göra sin egen resa i livet. Även om det är att stanna inom landets eller en stads gränser så måste man skapa sig ett mönster. Att man sätter upp målstoplar som man följer och förhoppningsvis genomför. När man har ett antal stoplar så har man också en resa, från första till sista punkt. Jag tror att det är väldigt viktigt att man tar vara på sin egen resa, alltså att man inte lever livet utan att sätta upp mål som stolpar som man följer. Att sträva mot något och genomföra det, är alltid en härlig känsla. Jag pratar inte bara om att åka till USA som jag gjorde, utan att ha små mål i livet som bildar en härlig känsla av att saker går frammåt och blir genomförda som man vill. Att kunna se en liten ljushet, det lilla målet, när tider känns tuffa är också viktigt.

En liten tanke bara...



So Long


Äntligen


...DATUM: 2010-10-15 | TID: 08:49:01
ÄNTLIGEN ligger jag här i min mjuka säng. Utan en knasigt stressig dag framför mig och utan stress och press inför prov. Idag har jag som vanligt spenderat 6 timmar i biblioteket, vart pa lektioner, haft repetioner med "Big Love" (innefattar: sparkat skrev, dragit i hår, strypt, släpat, spräckt revben och knivhuggt min partner) och med "On point", skypat snabbt med pojkvännen, gjort ett prov i Art history online, och städat upp ett rum efter en kaotisk vecka. Jag orkar aldrig städa när jag är trött och stressad... Jag märker snabbt när jag kommer in i en allt för stressig vardag för min puls tar runt en timma på sig att lugna ner sig när jag försöker sova...

Kände mig så seriös när jag gjorde entré i biblioteket klockan 8 i morse? Det kändes som att jag precis lämnat stället kvällen innan. Det är en himla skillnad med hela bibliotek grejen här dock, förut skulle jag aldrig kunna tänka mig att sitta i tråkiga Lerums bibliotek efter skolan. Det fanns bara inte, allt för tråkigt och onödigt enligt min synpunkt. Nu är det mer som en lugn, sval och mysig plats. Alla går dit och det finns ett flertal olika ställen i olika former, att sätta sig på. Ett fik och en liten utställning tar plats i mitten. Hur som helst så är jag glad att man kan sitta där på ledig tid och ta i tu med allt, det behövs verkligen.

Att gå till Big Love repetion är verkligen skönt dagar som dessa, då man bara kan skrika och fightas bort allt dumt! Verkligen en sjukt spännande produktion, kommer bli kanon på mitt CV.

Tack och lov för fredag imorgon så att jag kan ha massvis av roligt med vänner och slappna av! Man får ju INTE glömma av att ha roligt också, även om vardagarna oftast inte erbjuder det.


Här spenderar jag mycket tid på dagarna... Biblioteket.


So Long

En kort sammanfattning


...DATUM: 2010-10-14 | TID: 08:50:49
Det är en himla tur att morgondagen kommer att bli den sista långa dagen. Efter idag känner jag mig slut i varenda muskel och all energi. Jag hinner knappt sova eller äta trots att jag har 10 timmar i skolan mellan repetioner och klasser, det kanske förklarar hur mycket det är att plugga. Jag satt till och med i taxin och skrev även om jag blev åksjuk, för att slippa sitta uppe hela natten. Det är väl så det är på universitetet antar jag, min stackars hjärna krampar... Det verkar dock löna sig betygsmässigt, vilket känns bra.

Den nya klassen som orsakar alla dessa timmar är ändå ganska rolig. Den heter Art History och är vad namnet anger, jag är väldigt intresserad av konst och att läsa konst. Det är ju precis vad kursen innehåller, men också massivs av historia som faktiskt är kul att känna till. Jag skulle vilja gå på konstutställningen som de har i byggnaden intill min, men just nu finns ingen tid till det. När dagen kommer då jag är uttråkad och har ett par dollar över (aldrig) så kanske man skulle ta sig en titt!

Vi håller på med material i kostym klassen och har fått 60 olika små bitar av alla sorters material att lära oss. Helt plötsligt kände jag mig väldigt intresserad av alla olika typer som vi fick, hur roligt det var att veta skillnad och kvalitet. Därför gjorde jag en ritkig Louise grej... Jag gick till bokaffären och köpte ett fint häfte som jag kunde sätta in alla bitar i, för att skriva namn och förklaring så att jag kan ha det när jag behöver i framtiden! Ni vet, när jag ska sy eller köpa möbler... (det kan ske!) Det ser i alla fall väldigt fint ut och jag ska minsann ha kvar mitt lilla häfte tills jag blir riktigt gammal.

Innan jag släcker lampan för ett par timmars sömn vill jag bara säga;
För er som fortfarande söker er passion i livet, forsätt att söka. Ge inte upp halvvägs och välj en annan väg, leta tills du hittar vad som känns rätt. Du kommer aldrig att behöva fråga dig själv om någonting visst är din passion eller inte, när du hittar - så vet du. Det finns ingen tvekan om att teater och film på alla dess olika vis är min stora passion. Känslan att göra vad just Du är menad till är overklig. Tack alla ni som pushat mig till att komma hit, jag är väldigt lycklig att ha fått den här upplevelsen, även om jag stressar och saknar.



Ser jag inte ut att stormtrivas?...

So Long


Full rulle!


...DATUM: 2010-10-12 | TID: 08:47:43
Lång måndag och en ännu längre vecka som väntar, på ett sätt så känns det skönt att veta hur otroligt glad jag kommer att vara på fredag men å andra sidan hade det vart skönt att vara hemma innan 10 på kvällen en dag i alla fall... En tröst är att dagarna är fullproppade med roliga saker, repetioner och acting lektioner!

Idag hade jag den första repetionen med Big Love som kommer att visas på Gammage Theatre, för er som är intresserade så regisseras pjäsen av David Barker, ett väldigt bra namn att ha på mitt CV, här är lite kort info om honom,


 
David Barker is an award-winning actor,director and fight choreographer.                                                               
Also an accomplished mime, his work 
has been featured in numerous publications
including From The Greek Mimes To
Marcel Marceau And Beyond
,
Shanghai Theatre Magazine,
Mime Journal
and Phoenix Magazine
He graduated Cum Laude from
  Duquesne University with a B.S.
in Education in 1977 and received his
M.F.A. in Theatre Arts from Rutgers
  University's Mason Gross School
of the Arts in 1980.

  His credits include national and international
tours, Broadway, Off-Broadway, regional
theatre, international festivals and TV.
He conducted master classes,
workshops and residencies at universities,
conservatories and public schools
throughout the country and in London,
Athens and Shanghai.
He taught at the University of
  California at Santa Barbara, Douglass College
and Scottsdale Community College.

  He is a Professor of Theatre at
Arizona State University where he teaches 
movement and acting and serves as
  the Coordinator of the MFA
Performance Program.
He is the author of Connected Motion:
A Common Sense Approach To Movement
Training For Actors
.
He and his wife live in Tempe, Arizona and 
they have four children and four grandchildren.
Through his work he intends to glorify God,
from whom all good things come

Hur som helst så var jag beredd på ett möte där vi skulle få reda på när och hur vi skulle träffas. Så var det inte. Vi skulle ha en lektion i hur man fightas på scen, jag ska nämnligen spela en brud som dödar min man; min vita klänning ska färgas röd av blod, jag ska dräpa honom med svärd, strypa och slå. (ingen oro min Simon, detta kommer bara utföras under denna föreställning ;) )
Jag har lärt mig så mycket coolt och det var väldigt roligt, det är det enda jag ska göra på scen men det är ju ändå något?

Vi ska träffas och repetera varje dag fram tills klockan 10, under tiden innan repen börjar så har jag rep med filmtemet för dansfilmen, så det är verkligen fullt upp. Min art class började idag också, en online class som jag måste ha eget ansvar över när jag inte har 100 andra uppsatser eller rep, jag säger bara; mina vänner, tiden kommer rinna iväg innan jag är hemma hos er igen!

So Long

(Jag införde en rörelse som kallas "Louise rörelsen", det var mycket uppskattat och mr Barker mycket imponerad... Kan dock inte beskiva den rörelsen men det känns kul att få en egen rörelse uppkallad efter mig!)

10 månader


...DATUM: 2010-10-11 | TID: 07:00:57


Min älskade Simon och jag. 10 månader kan kännas lite, men för mig känns det som väldigt mycket längre. Du har gjort mig så glad och lycklig. Samma galna humor har vi, samma knäppa syn på hur en söndag skaspenderas och samma musiksmak på våra små roadtrips. Du är som ett ljus i mitt liv och jag blir alltid lika varm av tanken på dig. Tack för att du finns och ger mig den kärlek du gör. Jag älskar dig.

                                                

                                                                             

Snurrig och mysklädd


...DATUM: 2010-10-11 | TID: 06:43:17
Jag borde tänka på att bli psykolog... Efter 9 timmars analyserande av samma scen är jag väldigt snurrig i huvudet, jag förstår inte hur mycket det finns att analysera från en 2 sidor lång scen, men tydligen 10 sidor och 9 timmar? Känns skönt nu i alla fall, jag har nog ganska bra koll på min karaktär vid detta lag, ganska väldigt bra koll! Dagen min har alltså bestått av ett underbart luktljus, mina supersöta pyamasbyxor, en kopp te, mina rosa pennor och gem samt en lång uppsats. Jag har knappt lämnat sängen faktiskt, men nu är det klart och mina vackra rosa gem med blommor sitter som en smäck runt mina tre uppsatser som ska in imorgon. Mina klasskompisar kommer att hata mig när jag tar fram min rosa mapp och utsmyckade uppsatser, men det bjuder jag på! Jag är väldigt nöjd med resultatet och hoppas att det kan synas på onsdag, då min final scen ligger, då gäller det!

Imorgon är det första mötet med Big Love, en teateruppsätting med Hollywood folk som ska göras här. Jag är så himla exalterad! Att få göra en föreställning i Gammage Theatre (har bilder på den då och då här i bloggen, också kallad "the birthday cake") är ju för bra för att vara sant, undrar hur många freshmen som får det. En stor del av November har Big Love skrivet på dagarna i kalendern men jag är så förväntansfull!

Filmen går bra, för er som undrar, har lite rep på onsdag och filminspelning i slutet av Oktober. Det ska bli så roligt, den ska jag också använda som audition material för teaterskolor, får se vad de tycker om det.

NU ska jag ha SPA för det är jag värd!


Här är en bild från orginal pjäsen som jag har analyserat i 9 timmar.

So Long

The Social Network


...DATUM: 2010-10-10 | TID: 07:41:45
OTROLIGT gripande och intressant. Blev inte uttråkad en gång på 2 timmar vilket inte är vanligt för mig, jag är fortfarande tankspridd. När jag ser min facebook sida så knyter det sig i magen på mig för jag vet hur vägen till hemsidan gick till, den buisnessen är fruktansvärt tuff... Jag vet inte vad jag ska säga mer än att SE DEN när ni kan, väldigt värt.


Skådisar till höger, löjligt rika facebook ägare till vänster.

Scottsdale dag


...DATUM: 2010-10-10 | TID: 07:35:29
Släpade mig ur sängen för att bege mig till IKEA med Terra 12.00 denna morgon. Efter en mycket mysig och god lunch mådde jag bättre efter gårdagen och vi begav oss till Scottsdale, det ligger runt 20 min från Chandler (där jag bor). Scottsdale är en väldigt "fancy" del av Phoenix med många stora hus och fina lägenhetsområden, men framförallt en stor fashionmall. Jag var helt tagen av hur stort och modernt det var, och vädret var verkligen fantastiskt som grädde på moset. Friskt och härligt! Vi gick till H&M som var vårt huvudmål och jag blev som galen, så himla mycket fint! Provade säkert halva affären och blev förälskad i minst lika mycket. Det är så underbart att hitta så mycket som man tycker om och behöver, MEN med tanke på min ekonomi så blev det bara ett par supersöta leggins/byxor... Så när det kommer till kritan var det inte så roligt att hitta allt det där fina, men det kommer väl en tid då det blir aktuellt. Fick inspiration i alla fall. Provade massvis av söta hattar i en hatt affär, jag ska absout börja använda mer huvudbonader! Ni vet, lite franskt inspererat som jag gillar...






Flashback


...DATUM: 2010-10-08 | TID: 20:36:31
En liten stund kvar innan rep. Sitter bakom teatern i det skona vadret och kisar mot solen med en kaffe och Adele i oronen, kom just ihag att jag vart har forut. Precis har gick jag for fyra ar sedan och tittade pa den stora teatern, den lilla tunneln runt omkring och fontanen bredvid. Jag kommer ihag hur jag tankte "Kommer jag verkligen att plugga har en dag?" Det var sa overkligt da, sa stort och abstrakt, men here I am! Precis pa samma plats.

Nog med djupa tankar, FREDAG IDAG! Jihoooo!

Herberger institute for the design and the arts


So Long

Det vilar en förbannelse


...DATUM: 2010-10-08 | TID: 05:25:08
Lång dag.
Ibland är det roligt, ibland är det tråkigt och ibland bara jobbigt - idag var det faktiskt ganska roligt.
Jag vaknade tidigt av byggarbetarna trots att jag hade sovmorgon, men det var nog lika bra eftersom jag hade en del mail att få iväg och tre skypedater med tre favoriter!

På kostymklassen började vi sy idag, sy på symaskin. Jag vet inte om alla vet det men jag har en förbannelse som vilar över mig när det gäller att sy på maskin. Det är okej att sy för hand, men när den där vita och tunga saken finns i samma rum blir det aldrig bra. Jag förstår hur man ska göra, jag tar det lugnt och är nogrann men det spelar tydligen ingen roll. Jag vet inte om detta beror på att jag spenderade syslödjs lektionerna i soffan som fanns i samma rum, flamsandes och ointresserad men nu vore det bra att ha lyssnat... Jag önskar att jag kunde sy, jag är ju trots allt en väldigt estetisk person som använder den kreativa sidan av hjärnhalvan med tanke på att jag är vänsterhänt. Jag älskar att göra saker, alltså pyssla små kort eller annat smått, tecka/måla, koreografera, och skriva så varför inte börja sy? Jag skulle kanske passa som designer? Eller tja, jag vet inte, nog om det.

Nu har jag i alla fall repat med filmen, övat på min roll i actingen och läst in monologer till en audition. Så just nu är jag lite skör och trött i hjärnan, man blir verkligen trött av att hoppa mellan karaktärer på detta vis, men hjärngympa är väl bra antar jag! Eftersom kroppen inte rör på sig så är det ju bra att hjärnan får lite träning...
Jag kanske borde gå ut och gå...


Jag ska göra en monolog från Fröken Julie - skulle verkligen vilja se den uppsättningen!

So Long


Just nu


...DATUM: 2010-10-07 | TID: 03:14:20
Myskläder, te, halstabletter, luktljus, filt, leksands knäckebröd och en uppsats att skriva.


LYCKA


...DATUM: 2010-10-06 | TID: 22:45:35
Känslomässig dag! Började med att ha min slutscen i acting, inte för att kursen är slut men det är slutet på ett project. Jag är nöjd med hur allting blev och det var läraren också, hon kallar mig Darling istället för Louise, vet inte om jag är så fortjust i att vara favoriserad... Vet själv hur mycket jag hatar andra som blir det och gör sig till. Faktum är att jag inte gör mig till, det är väl det att jag är liten och blond... Det är ju bättre det än att inte vara omtyckt i alla fall!

HUR SOM HELST, efter en lite deppig eftermiddag blev jag hämtad på skolan. Trött och hungrig med stort behov av socker. Natasha och jag sitter i bilen en stund innan hon säger "Do you want to ldo lunch at IKEA?" Som på en sekund vände humöret och jag blev som ett litet barn! Pulsen gick upp och jag kunde inte hjälpa att mungiporna tvingades upp. Bättre skulle det bli... När jag kom in och kände lukten, såg hur allting var sig likt och den stora svenska flaggan fick jag en stor klump i magen. Av lycka men också nostalgi, så många gånger jag, mamma och Anton har tagit den lilla bilen under en lördag och åkt till IKEA. Jag och Anton givetvis lite sura för att vi vill vara själva med mamma, men ändå en liten familj i sina bästa dagar. Vi shoppar massvis av onödigt, jag tjatar om att få köpa blommor och ljus medans Anton river stället. I kön hoppas vi sedan på att allt ska få plats, ingen har givetvis mätt eller kollat det innan, det är alltid en chansning.

Eller när jag och pappas familj åkt iväg, när Robin var liten, då han sprang omkring som en liten knodd och skrek "boll" till allt han såg. Pappa skrämde mig med att föreslå fula saker till mitt rum - så att jag skulle bli rädd och tro att han var allvarlig, det var alltid lite jobbigt att läsa av... Men i efterhand lite roligare!

Jag tänkte också på när jag och älsklings Simon åkte dit för att köpa grejer till hans lägenhet. Visserligen var vi inte fullt så mycket ett par som nu, men det var faktiskt lite mysigt att tänka den tanken redan då - att få inreda ett ställe tillsammas.

Allt detta föll över mig som en våg och jag har fortfarande fjärlilar i magen! Vi köpte givetvis lite godis och skorpor också. LÄNGTAR efter att få åka till IKEA för att köpa saker till mig!
Gud, att man kan bli så här glad av ett varuhus...




So Long


Ses om två månader.


...DATUM: 2010-10-06 | TID: 02:40:51
Det är väl dags att låta alla förvirrade själar lugnas. Mina planer har ändrats fram och tillbaka under ett par år, men just nu är mina framtidsplaner som såhär,

Jag kommer hem till Sverige i början av December för att hoppas på att fortsätta teater i Göteborg eller Stockholm. Jag tycker om USA men just nu känns det som att det alternativet är ett mycket bättre på många plan. Ekonomiskt sätt är det onödigt att gå på en så fruktansvärt dyr skola när man inte har i avsikt att ta examen där ifrån, därför sa Claes tidigt att jag borde tänka på att transferera till en annan, billigare skola. Just nu betalar jag 300.000/år. Därför började jag tänka på att göra en transfer ganska tidigt. Med tanke på att jag har haft lite problem med matten så kom alternativet upp att jag likaväl kunde göra en transfer till Sverige och ta mattekurserna där. Vill jag någongång tillbaka så är det ju bara att lyfta luren och ringa morbror eller boka en biljett till NY, men jag undrar om inte jag är en riktig liten svensk teaterapa trots allt! (:
6 månader här i USA är ju inte fy skam, det kan säkert hjälpa mig på traven när jag söker jobb i Sverige. Jag har lärt mig så mycket om livet, om mig själv, om teater, om karriär, om vänskap, om ansvar, om hälsa och om kärlek. Framförallt om mig själv. Jag är väldigt glad att jag fått all erfarenhet och utveckling i teater, jag vet att det är vad jag är menad att göra.

GIVETVIS, saknar jag alla där hemma och längtar väldigt mycket efter att få komma hem till er!
Alla underbara vänner, min superfina pojkvän, min fantastiska familj och alla ni som förgyller min vardag, vi ses om två månader!



Bamsekram


Dramatiskt


...DATUM: 2010-10-05 | TID: 02:35:49

Det ar sant som manga sager, USA ska da alltid vara varst. Nar det inte ar 45 grader varmt och sol sa oser det ner regn och blixtrar hysteriskt. Aldrig kan det vara lite lagom. Efter regnvadret var jag tvungen att  ga ut och lukta pa den fuktiga asfalten for att fa lite Sverige kanslor. Jag tog med mig min lilla Samsson och sprang en lang och frisk runda, inte vanligt att man kanner den friska kanslan har! Jag kande mig som nagon som rymt fran Miami beach med mitt rosa linne, rosa horlurar, turkosa i-pod och lilla hund vid min sida. Vet inte om det ar bra eller daligt att kanna sa, men det ar sanningen...

Nu blir det att ova manus och ha lite hemmaspa, det kan man aldrig fa for mycket av. Min kara van Terra smsade och onskade att vi skulle ata lunch pa IKEA och aka till H&M pa Lordag, det later inte fel tycker jag! Hon laser mina tankar...

So Long


Jag ar saker pa att nastan alla har sett detta avsnitt... Jag alskar det. Sa mycket som det regnar dar, rengade det har nyss. Stora och blota droppar, men ganska skont faktiskt...


Tankspridd


...DATUM: 2010-10-05 | TID: 00:29:45
Nu borjar det handa grejer har! Solens hetta har inte givit mig orfilar med vinden idag, sa det ar skont ute. I acting classen har vi slutredovsingar med vara scener, jag har min pa onsdag. De som hade idag gjorde ett bra jobb! Det ar alltid svart att ge kritik nar man inte vet om man ar battre sjalv, men det ar val larorikt som allt annat jobbigt.

Morgonen borjade lite halvbra eftersom jag blev tillsagd att halla i lilla hunden medans han blev drogad... Han kan inte riktigt halla sig lugn nar det springer hantverkare kors och tvars! Jag tycker i och for sig ocksa att det ar jobbigt att inte kunna ga omkring i lilla nattlinnet och ata frukost i soffan (som jag alskar) utan pakladd vid bordet... Fint blir det i alla fall! Kan inte langta mer efter att fa inreda mitt eget stalle, jag har redan en plan pa hur jag vill att det ska se ut. Aker forbi IKEA varje dag till skolan och langtar efter att fa borja inreda... Hittade det har exemplet online, verkligen cool inredning tycker jag, valdigt tjejigt men anda stilfullt!


All set


...DATUM: 2010-10-03 | TID: 04:22:20
Lilla svarta är på. Nya skorna, nya parfymen och nya nagelacket. Ikväll är jag klädd i svart, med silvriga hjärtsmycken och en gammaldags rosa färg på läppar och naglar, en svart skugga och en liten väska proppad med all till allo.
Just nu bär det av till Judith och Jules för en företagsfest med Claes och Tasha, efter det får vi väl se vad mina vänner vill hitta på, kanske en tripp till Scottsdale? Jag är i alla fall redo och på gott humör!


Mina nya skor från forever21 - så sköna!

PUSS TILL MIN SIMON - Jag älskar dig.

Jag vill HA


...DATUM: 2010-10-03 | TID: 01:53:19



hm.se/fallfashionpage

En dag i Chandler


...DATUM: 2010-10-03 | TID: 01:47:16
Solens hetta gör mig verkligen trött! Jag har spenderat hela dagen på Chandler Mall med Terra, vi har shoppat, ätit lunch, shoppat lite till och fikat. Jag köpte dock bara ett par skor, inte så dyra, från forever 21. De är lite för varma för att användas nu men nästa vecka ska bli bättre har jag hört (så roligt att man säger bättre när det ska bli kallare?! men jag håller med) Känner att jag måste spara pengar eftersom jag inte jobbar, därför höll jag hårt i plånkan. VI hade väldigt trevligt och pratade verkligen mellan allt från himmel och jord. Vi har skrämmande mycket gemensamt när det gäller syn på livet, syn på killar, syn på politik, klädstil, familj, personlighet i sig och den fantastiska känslan att skådespela. Hon vill bli nyketsankare men gillar att skådespela och prata inför folk, as moi.

Det är alltid roligt att träffa nya människor och lära känna dem, man lär sig mycket. Jag saknar alla min vänner, familj och fina killen hemma i Sverige även om jag träffar nytt folk här, ni har gjort det möjligt för mig att komma hit.



Jag och Terra på 21års firande (japp, jag posar...)

Frukt med choklad smak borde finnas


...DATUM: 2010-10-01 | TID: 00:55:44
Ar det inte konstigt egentligen, att man tillverkar godis som smakar frukt? Kanske ar jag helt ute och snurrar men det kanns lite onodigt ata godis med massor av onyttigt, nar man kan ata frukt som smakar likande? Frukt ar ju ocksa socker... Inte for att jag tackar nej till gott och blandat och ater en frukt istallet varje gang det kommer pa tal, men det kanske man ska borja med... Sa lange jag far ata choklad, det finns det ju faktiskt ingen frukt som erbjuder!


Skrubbad och klar


...DATUM: 2010-10-01 | TID: 00:10:59
Jag har verkligen hittat skolans mysigaste stalle! Bakom min byggnad finns det sma bankar, palmer, blommor och baksidan av den stora teatern. Har kanner jag mig alltid sa lugn. Min larare i acting kom just fram och fragade hur jag madde, hon sag valdigt oroad ut men jag svarade att allt var bra. Efter annu en oroad blick insag jag att jag just skrubbat ansiktet efter en tjock sminkning fran min miss piggy outfit, vi skrattade lite och jag satte pa mig ett par solglasogon... Hur som helst sa gick det valdigt bra att sminka och klistra pa min fina mask, det kanns lite onodigt att sitta i 30 min for att fa det att se perfekt ut, ta ett kort och tvatta bort. Jag passade faktiskt ganska bra i att vara miss piggy, hon ar sa sot tycker jag!

Min fodelsedag var valdigt trevlig, jag fick Chanel parfymen jag suktat efter i 3 ar, en supersot Paul Frank mysdress, lite rosa krimskrams och en stor chokladtarta med mitt namn pa. De ar for sota, min morbror och "moster"! Kandes konstigt att ha skinande sol och 45 grader pa min fodelsedag sa jag kunde inte riktigt kanna att det var pa riktigt, men vi firade glatt anda. Det var inte latt att komma ur sangen i morse men det var det vart!