Daydream


...DATUM: 2010-11-29 | TID: 23:49:34
Jag blir sa stammningsfull nar jag lyssnar pa Katie, Norah och Eva. Vill ga omkring i en mysig lagenhet och dricka rott vin med tunna strumpbyxor och en kylig vind som sveper omkring. Lite konstigt kanske, men det ar precis var jag kanner for just nu. Musik kan gora sa mycket med humoret, SA mycket. Idag ar jag harmonisk och lugn. 
Har precis repat en scen som kandes valdigt bra. Min karaktar ar; konstig, trakig tjej som bara ater orientaliskt och aldrig gar ut for att traffa folk. Utmaning! = Skoj.



Min karaktar ar nog faktiskt Motsats till mig....

Just the latest


...DATUM: 2010-11-29 | TID: 16:53:22
Vad fort man kommer ur ett monster. For ett tag sedan var jag stalkvinnan och var i gang 24/7 men skola och repetion. Nu nar man har fatt lite vila kanns det inte alls roligt att sitta i skolan igen. Det ar ju snart dags for jullov som tur ar! Vi satte upp julgranen igar vilket gjorde lilla Sampsson valdigt ledsen och nervos eftersom vi var tvunga att flytta hans sang. Jag tyckte att det var valdigt mysigt! Har inte haft den minsta lilla julkansla men en lysande gran hjalpte absolut.
Innan dess hade jag kaffe fika och Casablanca dag med en van till mig. Alltid skont att ha lugna och skona sondagar, pa kvallen satt jag och Claes och pratade minnen till efter midnatt med brasa och vin.

Idag ska jag ha repetion for en scen som ska framforas pa torsdag i en workshop med ett par regissorer har pa ASU. Alltid kul att ha nagonting att gora forrutom skolan.


Casablanca - you just got to love it. Fantastisk film pa manga satt.

God morgon och annat härligt?


...DATUM: 2010-11-27 | TID: 21:59:05
& så var allt som vanligt igen. Hela familjen samlad med frukost och handdukar i håret. Just idag känner jag för att ha en sån där typisk lördag ni vet. Med en ägg frukost, en långpromenad, lunch på stan och något festligt frammåt kvällen.

Eller så inser jag hur bakfull jag egentligen är och spenderar dagen i soffan... Det lockar mig inte särskilt mycket.

Här är ett filmklipp från en scen i filmen On Pointe. Min exflickvän kommer för att hämta sina saker i min lägenhet och kommer då på mig med att precis ha haft sex med en annan tjej. Hon inser då att jag har vart otrogen innan vi gjorde slut också, men enligt mig var det inte fel av mig eftersom hon aldrig kom hem. Lång historia kort... Enjoy. Or not.


Scene 4 Louise Dahlin Audition from Elizabeth LaTulippe on Vimeo.


(använde denna video för ett par auditions också, som gick vägen)

So Long


In her hands


...DATUM: 2010-11-27 | TID: 02:27:58
Långhelger är så underbara för man har inte stress över att 'passa på' att vara ledig och ta vara på varenda minut. Det hjälper ju mig, som är lite psykisk med att hantera stress... Eller hantera lugn och ro också för den delen. Gjorde i alla fall en stor kopp kaffe efter träningen och städningen för att vänta på min morbror och moster! Vi ska ut och äta som varje fredag sen får vi se vad jag känner för. Det börjar ju dra ihop sig för att åka hem så jag försöker att planera in så mycket skoj jag bara kan! Kommer att sakna mitt liv här så in i bomben, men det finns ju alltid kvar...

När vi spelade in On Pointe tog vi den här bilden. Min 'flickvän' i filmen gör en stressövning på mig som hon lärt sig i dansen. Vi gjorde den på varje rep också, för att komma varandra närmre psykiskt så att det faktiskt skulle göra ont när vi gjorde slut. Det hjälpte ju mig otroligt (förrutom skådespeleriet) eftersom jag stressar för allting jämt och behöver lära mig att slappna av. Jag har blivit bättre men den här övningen hon gjorde hjälpte väldigt mycket. En del höll hon i mitt huvud när jag låg på marken, och sa att jag skulle släppa all tygnd, all stress, alla tankar - i hennes händer.


Thanksgiving


...DATUM: 2010-11-27 | TID: 02:19:20
Min första Thanksgiving avklarad! Morbror och moster åkte till North Calolina så min kära Andrew bjöd min till hans hus, det var mycket mycket trevligt! Förstår inte att inte vi har denna tradition också! Eller, jag förstår varför rent historiskt, men ändå. Träffas alla nära och kära, laga massor av mat, äta maten och dricka lite vin med god efterrätt! Det ska jag införa i min familj i alla fall, även om vi har en stor familj och redan träffas under många traditioner så tycker jag att thanksgiving är lite mer lättsam. Man slipper klappar, kransar, kort, dekoration, ris och en utklädd gubbe med skägg. Allt man gör är att vara tacksam och älska varandra med god mat! Ja tack till det.



Egen marknadsföring


...DATUM: 2010-11-24 | TID: 21:36:01
Äntligen har jag lov ett par dagar! Idag ska jag ägna mig åt lite egna buisness... Få fart på min egna lilla marknadsföring - av mig själv! Skapa en profil på Imdb, uppdatera Stagepool, Filmcafe och Statist.se profilerna, planera det sista på hemsidan och skriva på boken. Möjligen kolla runt efter boende i Stockholm också...
Sen kommer ju Terra med mys & vi ska ha en riktigt tjejig sleep-over! Te och popcorn blir det idag, inget vin eller vodka eftersom gårdagen var min 5e dag med både vodka och vin. Riktigt härligt att vakna klockan halv 6 för att hunden måste ut och kissa. Tur att han är så söt! Hur som helst så blir det gottigheter idag, ibland är det roligt att vara riktigt tjejig faktiskt! Goskläder och killsnack är ju alltid en hit!

Hade också velat ta en promenad till Hobby Lobby för att köpa lite scrapping grejer... Anledningen kan jag tyvärr inte skriva här om så vore att personen jag gör detta för skulle läsa min blogg. Jag ska i alla fall göra ett kollage. Älskar att pyssla, frågan är hur mycket pengar jag borde spendera på sådant. Vi får se vad jag får ihop!

Jag & Terra på 1. födelsedagsmiddag 2. B-day party







So Long

Morning


...DATUM: 2010-11-24 | TID: 16:27:28
God morgon! Idag har jag mycket roligt att sta i.
~ Acting
~ Skriv pa min bok
~ Fornya medlemskap och soka roller
~ Lang hostpromenad
~ Sleepover med Terra, Te & God mat!

Hade en mycket trevlig kvall med Andrew igar. Vi drack gott framfor brasan utomhus, at en god middag och pratade om Allt. Finns alltid saker att prata om med Andrew. Kom in pa Marijuana och han berattade att det ar en nyttig sak att fa i sig. Det kan motverka cancer och Altzheimer's, snabbar pa forbranningen men ger bra aptit, gor dig valdigt glad och lugn. Sa vad ar problemet fragade jag da? Kom fram att de borjade gora papper av marijuana under 1890 talet och da blev de vanliga trapapper foretagen sa hotade att de tvingade marijuana pappret att sluta producera genom att gora det olagligt. Annars hade det vart lagligt idag. Ar detta sant undrar jag? Verkar knepigt. Han ar i alla fall en himla go van!

Snurrigt


...DATUM: 2010-11-24 | TID: 00:58:54
Humoret har varit upp och ner hela dagen. Tror att det ar den tiden i manaden, som man sager. Jag har tappat saker, ramlat in i vaggar (?) och ja, varit allmant upp och ner. Tog en promenad till Barnes & Noble for att dricka en efterlangtad latte och skriva klart uppsatser. Kande att jag behovde komma ut helt enkelt!

Om en timma kommer min underbara van Andrew och hamtar mig. Vi ska laga mat och dricka vin, skont att man har vanner nar man ar ensam hemma. Hundarna blir lite trakiga efter ett tag... Ikvall kanner jag bara for att tanda ljus och lyssna pa musik utan att tanka pa imorgon. Dock sista dagen i skolan imorgon innan Thanksgiving vilket ar underbart skont! Ar skoltrott som ett argt bi och kan inte vanta pa en liten break. Fick reda pa att vi skulle ha memoriserat varan final monolog tills imorgon sa nu sitter jag aterigen med Linje Lusta och ovar. Inte roligt att memorisera men det behovs ju. Ibland tycker jag att det ar lattare nar man inte kan exakt allt och kan fa fram samma innebord med egna ord, men sa gar det ju inte riktigt till. 

                                              
                                                                     Barnes and Noble

So Long

Film 2011


...DATUM: 2010-11-23 | TID: 19:07:29
For att klargora mitt nya projekt, min nya roll...

Nasta sommar kommer jag att spela in "stugan i skuggan". Det ar en mork historia som tar plats i Varmland under 1919-1960. Det ar alltsa en lang tidsperiod vilket innebar att skadespelarna aldras. Jag kan inte saga mycket mer an att kanda namn kommer att spela huvudrollerna. Jag spelar dottern "Maj" till huvudrollerna. Namn pa skadespelare kan avslojas nar kontrakt ar skrivna.

That's all!





Dagen efter


...DATUM: 2010-11-22 | TID: 23:46:28
Helt slut. Helgen har varit himla hektisk och fylld av festande. Kanns som att den har helgen har varit langre an nagonsin, men det ar val bra antar jag. Nu ligger jag med en kopp kaffe framfor tvn i hostsolen, funderar pa att ta en promenad for att fa upp energin till att plugga. Hoppas att jag kan ha en sleepover snart, hatar att vara ensam hemma har i USA. Folk springer ju omkring med pistoler overallt! Sa, mina tjejkompisar har erbjudit sig att komma forbi med lite gott och gora mig sallskap...

Det har alltsa varit en cast & crew helg med Big Love. Forst 'coctail dinnerparty' pa fredagen och sedan 'the morning after a good one night stand' party pa lordagen. Alltid lika rolgt pa castpartyn! Har nedan ar jag och Catlyn innan lordagens temafest 'the morning after'...
Pa med morbrors skjorta och ett par Bjorn Borg kalsonger och jag var dressed. Kande mig som 14 igen men det var en mycket bekvam kostym!




Halvfullt


...DATUM: 2010-11-20 | TID: 23:26:27

Jag hade ett konstigt sug nar jag vaknade idag, att jag ville se Dirty Dancing. Konstigt nog var borjan pa Dirty Dancing det forsta som kom upp nar jag slog pa tvn. Jag vet inte hur manga ganger jag har sett den filmen, men jag blir lika berord varje gang, speciellt nar Patrick inte lever langre... Laste en artikel i People Magazine om hans fru. Hon beundrar mig verkligen, hennes satt att fortsatta livet och se det som ett nytt, efter att ha forlorat sin man efter alla de aren. "Just because he's gone now doesn't mean that love doesn't go on."

Hon bor sjalv i deras ranch utanfor LA med sju hastar och tva hundar. Just nu, ett ar efter hans dod, funderar hon pa att plantera varldens vackraste trad pa tomten, for att hylla Patricks liv.

Som jag ofta tanker; ar glaset halvfullt eller halvtomt? Jag beundrar manniskor som ser det som halvfullt. Aven om hon forlorat sin livskamrat sa blickar hon anda frammat och tar det basta bitarna i livet for att fylla tomheten.


De var gifta i 35 ar




Vill man vara fin - far man lida pin


...DATUM: 2010-11-19 | TID: 05:24:41
Vill man vara fin far man lida pin. Det har verkligen bevsats under tiden har. Jag skulle nastan vilja byta ut det till vill man vara fin far man lida otroligt med pin, men det ar ju jag det.
Har ar en lista pa mina senaste erfarenheter av detta ordsprak;

Akrylnaglar - om de inte smartsamt flyger av utan mening sa ska de av nagongang. For er som aldrig haft det, kan jag saga att det inte ar det enklaste. Jag stod med en kokskniv tills de gick loss & mina naglar ar fortfarande inte normala.
Ogonbrynsvax - behover jag skriva forklaring? Bra blev det i alla fall.
Vacker hy - Natasha gav mig lite produkter som de ska borja salja pa hennes jobb. Hon jobbar pa en plastikkirurgi i Scottsdale. Produkterna ska tydligen vara superduper effektiva mot allt fult man har pa hyn. Vilket jag tror. Varje gang jag anvander; rengoring, kram eller mask sa kanns det som att lagga ansiktet rakt ner pa en svinvarm kokplatta i 60 sekunder. Jag blir illrod och flagnar - men det funkar...
Vacker kropp - det behover ju inte vara pin. Det ar inte alltid pin med traning, med de senaste dagarna har hela min kropp gjort ont efter tunga vaskor. Dessutom far jag alltid ont i anklarna och knana nar jag gor konditionsovningar (vilket i basta fall hander 4 ganger i veckan.) Det som maste goras gors anda, med lite pina.
Stringtrosor - japp, arlig talat, hur skont ar det egentligen?
Klackskor - inte alltid bekvamt, speciellt inte nar man ar i skolan fran 7 AM till 6 PM.
Lappglans plump - kopte for att fargen var fin, men det betyder ocksa att lapparna blir storre (plump). Om det nu ar sant. Det kanns i alla fall som om nagon pickar med en nal pa dina lappar i 10 minuter.

Detta ar bara mina senaste erfarenheter. Natasha kom och hamtade mig igar helt rod och lila i ansiktet. Jag trodde att hon hade blivit misshandlad men hon svarade; "chemical peel and botox, I won't go to the store today you should eat yoghurt" Sa jag har det inte varst, aven om mitt ansikte knappt gar att rora nu nar jag tagit min kram...
Det finns ju Otroligt med saker man kan hitta pa, vi far val se hur mycket som tillkommer pa min lista innan jag kommer hem...


house behandling (?)


...DATUM: 2010-11-19 | TID: 00:33:37

Jag vet inte vad det ar med mig, men jag har varit helt besatt av House idag, musik alltsa. Jag ar trott och sliten sa house ar val egentligen helt fel men pa nagot satt far det ofta mig att ma battre? Langtar efter att fa komma hem och festa till det med vannerna!





Idag har det annars varit en ganska sa prokudtiv dag, har inte pluggat sa mycket som jag onskat men sa ar det val ibland. Jag och morbror tog bilen downtown for att fixa mitt Social Secutity nr, mysig och knasig liten tripp. Hans nya BMW ar verkligen en bil jag skulle onska var min... Sa flashig. Blev lite forvanad nar volymen helt plotsligt blev valdigt hog och det lat som en nattklubb i bilen, men han forklarade att nar man okar farten - hojs musiken... Haha, lite halv tontigt men anda ratt roligt. Som att alla "tuffingar" maste ha hog musik nar de blaser forbi alla pa motorvagen...
Borjade min puppet idag, ska gora en arg vinflaska som har blivit slangt i fel soptunna! (det maste handla om atervinning) Han kommer bli valdigt sot, maste halla ett tal som final dar jag beskriver vart han borde bli slangd. Arligt talat sa visste jag inte ens att det fanns olika soptunnor pa campus, men tydligen...

Hemma blir det att mysa och ligga lite framfor tvn, jag ar helt slut. Hoppas att Sampsson vill vara med. Jag saknar den lille korven!


Hand i hand


...DATUM: 2010-11-18 | TID: 00:17:37
Kanns som att allting gar hand i hand nu. Nar min linje lusta scen var over gick jag direkt ivag till repetion for min nya scen som jag fick for ett tag sedan. Jag alskar nar man slipper ha olika scener samtidigt, den lilla fokus jag kan lagga pa det som inte ar skola osv; racker ofta bara till en karaktar. Sa just nu ar jag nojd och glad! Langtar till den dagen da jag kan fokusera pa att skadespela - only. Utan att ha skola och annat som tar upp energi. Att bara bara tanka pa skadespeleri vore guld. 

Hade en skon ledig dag igar. Vaknade upp alldels for sent med tva hundar i hoprullade som tva kanelbullar pa min mage. Ingen vaknade och vi alla var valdigt trotta nar det var dags att ga upp. Efter en promenad och mysig frukost skrev jag ett par uppsatser. Det ar sa harligt att fa vara ledig. Det betyder inte att sova och gora ingenting, men att fa prioritera tiden som man vill och kunna trana eller mala naglarna.



Fran filmen On Pointe - hand i hand med min flickvan...

Min forsta BIO


...DATUM: 2010-11-15 | TID: 17:10:17

Louise Dahlin har erfarenhet från både teater och film. Hon har spelat omtalade karaktärer som Blanche i "Linje Lusta" och Heater fran "everything will be different" men också många nyskapande karaktärer. I filmvärlden kommer vi snart att se henne i bland annat långfilmen "Den analoga bloggen" där hon spelar Emma och i den amerikanska dansfilmen "On Pointe" där hon spelar Mimi. Louise har jobbat med bland annat David Barker och Kim Weild som båda är mycket omtalade inom film och teater. Tillsammans med Barker gjorde hon showen Big Love där hon lärde sig avancerad fightkoreografi, i samma uppsättning jobbade hon med Weild som vi annars kan se bakom kulisserna på Broadway NYC.


Inte 10 pa en mandag


...DATUM: 2010-11-15 | TID: 16:44:01

Mandagmorgon. Det kan ju aldrig bli en 10 poangare, speciellt inte nar man tillbringat hela helgen i skolan. Hur som helst ar det bara att ta pa lite extra puder och slapa sig ivag! Kanns bade skont och trakigt att Big Love ar over, man far alltid en sa harlig kontakt med alla och blir battre pa vad man gor - nar showen ar slut. Det ar val bra med tanke pa att 'sluta nar det ar som bast' faktiskt stammer.

Tva av mina vanner kom och kollade pa Big Love den sista kvallen. Efter det var det 21 ars kalas, eller som jag sager 'red cup party' vilket innebar ett ganska osmakligt och dramatiskt collegeparty. Det ar egentligen inte nagot jag ar sa mycket for men kvallen blev roligare an vantat. Aven om det var poliser, pistolskott och drama, drama, drama...


Emily och jag


Jackie och Jag


B-day party


Jag saknar!


...DATUM: 2010-11-12 | TID: 02:46:38




Jag saknar många andra som inte är med på bild, men här är ett par härliga bilder jag hittade.

Peace?


...DATUM: 2010-11-09 | TID: 22:29:53
Trodde att jag skulle fa en lugn och skon lunch men icke sa nicke... Vart man an gar spelas det house pa ASU, blir verkligen inte sugen pa att vara i skolan! Jag forstar att partylistan har ASU som nummer ett - de uppmuntrar ju till det. Jag har i alla fall fatt gjort massvis med saker idag, allt utan att ata, sa nu blir det en god sallad.

Efter ett sista rep med min partner sen, kan jag antligen aka hem. Har kommit pa att jag alltid ska plugga allt jag behover i skolan, har himlans svart att fokusera hemma. Vad det nu kan bero pa.

Horde precis 'The empire state of mind' och far otrolig abstines av att aka till NY. Hoppas att det kommer i framtiden. Min director fran NY sa att det ar ett bra stalle att aka till om man vill halla pa med teater, vilket jag garna vill. Film ar roligt men teater ar verkligen roligast. Hoppas pa att fa gora bada.




Dress for success


...DATUM: 2010-11-09 | TID: 16:58:36






Nar man ar trott sa hjalper det ofta att kla sig fint och obekvamt, det gjorde jag idag. Kavaj och klackar! Antligen smalter man ju inte utomhus utan kan borja ha klader pa sig...

Rosa ar fint men opraktiskt


...DATUM: 2010-11-09 | TID: 16:53:50
Upp och hoppa klockan 6 nar man har sin forsta lektion klockan 12, dar far man for att Svenska Trafik Forbundet inte skriver internationellt korkort pa den lilla rosa plastbiten... Natasha borjar ju lika tidigt varje dag. Det ar val anda ganska sa bra att ha ett par timmar i biblioteket for att fa gjort alla uppsatser. Kanner att det kanske blev lite mer an tva glas vin igar men ibland maste man fa ha lite roligt aven pa mandagar!



Trodde aldrig att jag skulle lagga upp en bild pa en hund har - men min prins ar verkligen den finaste jag vet!
:Sampsson Lee Olsson

Spegel spegel


...DATUM: 2010-11-08 | TID: 20:17:41
Nu flyger verkligen dagarna. Efter en helg full av forestallningar kanns det som fredag men det ar ju tyvarr bara mandag... Jag har en rolig vecka framfor mig sa det kanns skont; fixa haret, ha lediga dagar och min forsta draft i acting pjasen (streetcar). Vi har ovat och ovat och det kanns riktig bra. Vi gjorde en kanonbra ovning idag i acting da vi fick maditera. Vi skulle se varan karaktar framfor oss, sedan skulle det bli som en spegel da karaktaren helt plotsligt fanns i min kropp. Mina andetag och rorelser, riktigt coolt! Funkade verkligen for mig.
Nu blir det lunch med Andrew - yoghurtini kanske? Hope so.

Har ar lite bilder fran tartkalaset efter forestallningen:








Jag och min husband


So Long

Bilder från igår


...DATUM: 2010-11-06 | TID: 22:04:13

Kim Weild och Jag.

Inte de bästa bilderna på mig, men det bjuder jag på!

Älskar


...DATUM: 2010-11-06 | TID: 10:07:22
Vem kan inte älska det här? Jag är så lycklig! Att bli sminkad och uppklädd, få stå på scen och spela teater, ta emot applåder, äta pasta och dricka vin med producenter från New York och bara få vara en del av ett helt galet sällskap. Det är alltid samma visa med varenda crew jag har spenderat tid med, det finns en av varje kategori - men ingen dömmer någon och ingen är bättre än någon. Alla är vi här för en anledning; vi älskar teater. Jag ska inte säga att vi inte sliter hårt för att komma till premiären dock, det har ni väl alla listat ut efter mina stressiga inlägg... Så jag tycker allt att vi förtjänar lite service mot slutet! Vi tog massvis av bilder som jag hoppas kunna lägga upp snart. Själv har jag ju ingen kamera men det var massvis av blixtar överallt hela kvällen och alla har de facebook. Min director, Kim från NY, sa att jag skulle skicka en vän förfrågan till henne på facebook? Är det bara jag som tycker att det är lite konstigt? Att en kvinna med så mycket makt och respekt ska se mig festa runt på alla bilder jag har.... Det är väl dit vi är på väg. Hon vet väl säkerligen att jag inte är rädd för att festa för den delen, dessutom ska hon inte säga någonting efter alla cosmopolitans hon slängde i sig ikväll... You gotta love it.




Jag på Dramaten Stockholm...

So Long



Jag alskar teater.


...DATUM: 2010-11-05 | TID: 22:22:56
Jag alskar teater! Jag vill dyka in i den varlden och lara mig ALLT! Jag kanner mig nastan lite beroende, som att jag maste lasa pjaser och repliker varje minut. Aldrig har jag kant mig sa exalterad att lara mig saker, sa intresserad av lektioner och laxor. Jag vill ha laxor sa att jag kan lara mig mer!? Jag tror dock att det kan vara farligt att lara sig for mycket, just nu planerar jag tva ar i Stockholm som tillagg till det jag har nu - for att sedan vara klar. Auditions ar ju en stor del av en skadespelares utbildning som ocksa tar sin tid att lara. 

Hoppas att min hemsida kan vara klar snart, da kommer det kannas mer pa riktigt!


Vacker setting


...DATUM: 2010-11-05 | TID: 20:11:23
Sa ofta jag har kollat pa amerikanska filmer och tankt - men sa ar det ju inte nu for tiden? Jag blir ofta forvanad over att det faktiskt ar sa. Just nu sitter jag i ett litet rum med stora fonster. Solen lyser in och min van spelar vackra sanger pa ett piano. Jag sitter pa en liten sol och ovar manus. Just denna situationen kanns valdigt dramatisk och typisk miljo att ha med i en film, lite dramatiserat och vackert. Nu ar det bevisat att dramatiska settings i filmer kanske inte alltid ar sa klitchigt...



Jag blir lite smatt galen pa mitt manus, for jag vet att jag skulle kunna gora en valdigt bra Blanche om jag bara hittade vart hon finns i mig. Dessutom ar det premiar ikvall vilket ger mig lite svart att fokusera pa annat an det, jag ar sa exalterad och forvantansfull.

Kim Weild


...DATUM: 2010-11-04 | TID: 21:26:52
Kim Weild, min director for Big Love. Jobbar och bor i New York, just nu ar hon har men annars ar det Broadway som galler. Kanns coolt att hon ar har med oss, hejar pa mig i korridoren och kan skratta at mina skamt och konstiga men kreativa ideer. Valdigt bra director, jag hade aldrig kunnat bli det aven om det vore roligt, jag har inte den maktfyllda attityden. Aven om hon ar snall sa ar hon inte att leka med...



So Long

Urban Outfiters


...DATUM: 2010-11-04 | TID: 19:55:53










Jag alskar Urban Outfiters! Hade det inte vart en prisklass som ar aningen opassande just nu sa hade jag kopt hela min garderob dar...

So Long

Trailer Big Love


...DATUM: 2010-11-03 | TID: 22:44:17

Har ar trailern for showen jag ska gora pa Mainstage, Big Love, jag ar en brud som dodar min man. I denna trailer at jag faktiskt en av skuggfigurerna som man kan se 2 sekunder... Annars ser man inga andra mer an de tre huvudrollerna, vilket jag tyvarr inte ar. En av de tre huvudrollerna ar min acting larare, det ar henne man ser forst. Det kan ju saga lite om att det tar ett tag innan man kan fa en huvudroll i en Mainstage uppsattning... Premiar pa fredag!

Slow down


...DATUM: 2010-11-03 | TID: 22:39:03
Jag behover vila... Jag behover fa sova och ta hand om min kropp och sjal. Det ar tur att jag alskar vad jag gor sa mycket att jag aldrig tanker pa att ge upp. Jag tanker aldrig gora nagot annat an att skadespela, men jag behover bli battre pa att stressa ner. Vilket jag har, som sagt. Mycket battre. Just nu kanner jag mig febrig och stressad, sa jag far val hitta en plats att stretcha pa! Da kommer jag alltid ner i varv.


Linje lusta


...DATUM: 2010-11-03 | TID: 17:15:28
Nasta vecka kommer att bli mycket lugnare, vilket ar anledningen till att jag orkar denna veckan. Att inte sova och ha sa har mycket att gora vajre dag tar sa in i bomben! Jag blev lite frusen i morse och tog pa mig en tunn cardigan, det angrar jag nu... Jag kan bara inte forsta hur varmt det kan vara i November?? Jag ska inte klaga, for jag vet hur mycket jag hade hatat det kalla regnet efter en vecka. Det ar konstigt hur mycket man lar sig att uppskatta, inte bara sina underbara nara och kara, utan regn och rusk? Hoppas att det haller i sig...

Jag sitter och forsoker lasa in min nya roll som Blanche, fran "A street car named desire". Med lasa in menas att man laser manus om och om igen for att hitta circumstances, relationchips och actions som kan leda till att specificera min karaktar. Det ar ratt roligt faktiskt! Min karaktar ar som mig pa manga satt, vilket kan vara lite farligt men jag gillar det. Kan komma in mer pa de detaljerna en annan dag, nu ska jag till lektion!



Pa svenska heter A street car named desire - linje lusta

So Long


Antligen mondag?


...DATUM: 2010-11-01 | TID: 16:38:59
Ar det illa att jag langtat efter mandag? Ja, det ar det nog. Efter denna helg kanns det underbart att det ar mandag eftersom jag ar ledig fran rep ikvall och fran skolan imorgon! Verkligen behovligt! Igar fick vi repa med blod, det var valdigt spannande men ackligt. Det luktade valdigt mycket blod och kladdade precis overallt, min fina klanning var forstord... De galler att tvatta alla klanningar ordentligt efter varje forestallning, jag ar glad att jag inte behover ha det ansvaret! De ar det stackars kostymtanterna som star for.

Idag har jag tva moten, lite art history och lektioner. Ingen hemsk dag alls! Kommer nog att vara hemma runt 6 ikvall vilket ar tidigare an jag kan komma ihag fran de senaste veckorna. Jag ska inte klaga men trott blir man. Att sta pa scen, aven om det ar rep, fyller mig av gladje. Att titta in i det starka ljuset och de hoga balkongerna ger en viss kansla. Jag sa till Claes; det ar lite konstigt men nar jag agerar pa scen sa forsvinner liksom publik och stralkastare, man ar i en annan varld. Nar jag blir trott daremot sa marker jag att fler och fler saker blir tydligare for att jag tappar fokus. Ratt bra varning nar det ar dags att ta en paus eller bara tvinga sig sjalv att inte tappa koncentration!


Kanns som hemma


...DATUM: 2010-11-01 | TID: 00:39:32
Kanner mig som hemma pa teatern nu, har ju anda spenderat de senaste veckorna har betydligt mycket mer an hemma. Kanns som att jag alltid bara pratar om teater? Men det ar ju trots allt vad som tar upp en stor del av mitt liv! Halloween firandet igar var roligt, blev lite lugnare an vad vi tankt oss men det var kanske bara eftersom vi har 12 timmars rep idag. Kommer sa val ihag forsta gangen jag fick en rundtur runt har pa teatern. Inte kunde jag onska att jag skulle sta pa mainstage och upptrada efter 9 veckor. Ska bli himla skoj!

Tog min morbror en svang till IKEA igar och at lunch, jag kande att jag behovde lite Sverige. Vi tog en snabb titt runt bland alla rum och jag blev full av tankar pa hur jag vill inredea min lagenhet nar jag far en. Aven om det ar 10 ar kvar tills jag har rad, eller ett par manader, sa kommer det komma en tid da jag kan fa inreda min lagenhet och jag langtar sa forbaksat!