Oj vad skön sängen är när man inte ska sova!


...DATUM: 2009-03-30 | TID: 20:56:14
Burr det är verkligen kallt i mitt rum! Jag har gjort ett tappert försök att tända ljus men det verkar inte funka särskilt bra. Eller börjar jag bli sjuk igen? Hope not.
Gud vad skönt det är att bara ligga i sin säng och ta det lugnt, läsa tidningar eller lyssna på musik. Det händer allt för sällan! Efter träningen var orken på någon annat långt borta och ekonomiboken ligger fortfarande i väskan. Min studieteknik är verkligen inte på topp just nu!

Har förrästen börjat skriva en bok, det är väldigt roligt! Jag har ju alltid älskat att skriva och kan ju erkänna att jag ibland sitter hemma och skriver små noveller eller liknande, hur man nu egentligen kan tycka detta är så roligt? Det bor nog en liten nörd inom mig skulle jag tro! Så nu kan jag inte göra annat än att skriva på min bok, det är väldigt skönt och avslappnande. Vet inte om den ska publiceras men.. vi får väl se hur resultatet blir.

Ibland undrar jag varför jag inte valde estet? Jag älskar ju att måla, dansa och spela teater! Visst är det kanske bra att läsa ekonomi men jag brinner ju verkligen för dessa ämnen. Att bara sitta hemma och pyssla eller teckna gör jag alldeles för sällan. Jaja, nu äre som det är. Jag får väl helt enkelt sysselsätta mig med detta på fritiden.

Nu ska jag göra en kopp te och lägga mig i soffan! Undrar om det är någonting bra på tv? Eller blir det Sex and the city?
Troligtvis det sista.

Kram Kram

Äntligen


...DATUM: 2009-03-28 | TID: 21:21:01
O så skönt att bara ligga i soffan framför Robinsson en kväll! Jag har verkligen saknat Robinsson! Mina minnen från senaste programmen är helkvällar med en stor ostbågepåse och pigelinglass efter en fotbollsmatch med familjen. Ikväll ser ju omständigheterna lite annorlunda ut men ändå! Nu har alla förrutom min dumma granne släckt lamporna och Lerum är svart som natten. Jag hat haft en super mysig dag med cicci! Vi tog en lång promenad i vårjackorna, sen la vi oss nere vid vattnet och solade oss i vårsolen till det gluppande vattnet och måsarna. Efter detta gick vi och åt en efterlängtad pizza.
Tjejerna befinner sig i Partille och kanske satsar på utgång (som resten av min kompisskara) vilket lämnar en illamånde Louise här, med dator och te i soffan! Imorgon hoppas jag på att träna och åka in till stan, om någon nappar! Måste köpa lite nya linnen och ett par svarta byxor... På måndag kommer dessutom jackan jag beställt! Får hoppas att våren håller i sig så att jag kan använda den.

Trevlig kväll

Kram Kram

Nu fåre vara dags!


...DATUM: 2009-03-26 | TID: 20:39:56
Jag har fått lite panik...
Nu vill jag bara ut i världen och göra allting jag drömmer om! Jag har insett att skådespeleriet verkligen är vad jag vill hålla på med, nu går det dessutom bra för mig eller bättre iaf! Jag får ju lite småroller och ett antal castings att gå på. Blev även rekommenderad av en regissör idag, vilket innebär att hon skrivit på mitt cv att jag är en jätte trevlig tjej som är lätt att samarbeta med och ytterst begåvad. Det kan man väl aldrig höra för mycket? I alla fall känner jag att jag vill flytta någonstans och börja mitt liv! Jag vill göra allt jag kan och önskar, inreda min egen lägenhet och bara ta hand om mig själv. Jag är redo helt enkelt. Det är så irreterande att de flesta roller är i sthlm och de givetvis får förtur... Då är det klart att det rycker i benen lite!
Kanske hamnar jag även i USA efter ett tag? Lyckas jag inte med skådespeleriet tänker jag nog utbilda mig till mäklare där.
Det skulle vara skönt att få börja med något av detta och bara leva i alla fall! Jag är så trött på att gå i skolan... men jag får väl försöka inse att det är skönt och slappt. Matteprov imorgon, nu blir det pluggiplugg nattenlång.
Kanske även ska kolla lite sex and the city? Längesedan...



Kram Kram

Vilken resa!


...DATUM: 2009-03-26 | TID: 20:21:52

Längesedan ni hörde från mig nu, jag vet! Det har vart väldigt mycket annat så att säga.
Kom nyss hem från en liten tripp med bror min till Norrköping! Det var en väldigt förhastad bokning kan man säga.
Jag hade planerat att åka dit eftersom jag skulle spela in en roll i "när orden tagit slut". Regissören skrev att kompisar gärna fick följa med som statister om de ville, så jag frågade. Problemet var väl att det var under skoltid och dessutom kostar lite. Näst sista kvällen stod det iaf klart att jag skulle få åka själv, men det är inga problem eftersom jag inte har några problem med att göra saker själv, jag är väldigt bekväm i mig själv ensam kan man väl säga... Då säger min kära bror "men jag kan ju följa med!" Så det var bara till att boka sista minuten och packa väskorna.
Vilken resa?! Det börjar med att vi missar tåget till sthlm från göteborg... jag hade kollat fel på tiden, surprise? nej. Kanske ska nämna att min brors temperament inte är att leka med. Jag, lugn som jag alltid är, drar iväg argbiggan till ett cafe och beställer en STOR caffe... Där ringer jag och kollar upp nästa tåg, vilket skulle avgå en timma senare. VI tog detta med våra ogilltliga biljetter och fick börja boka om alla bussar och transporter som skulle ta oss till nörrköping. På den näst sista bussen vare bara att öppna maten och äta med händerna eftersom vi var sena till inspelningen (detta var okej med regissören, mina scener var ändå sist)

Efter inspelningen skulle vi hitta någonting att äta och hotellet. Det var mörkt och svart när vi snurrade runt bland skällande hundar och ovetande nörrköpingsbor. Tillslut satt vi på hotellet med skorpor och pucko framför Andra Avenyn. Dessa dagar känns hur som helst som en vecka och jag hade faktiskt väldigt roligt med lillebror min! Även om vi hade många motgångar och klantade till det så löste sig allting väldigt bra. Det är fatkiskt ofta så för mig, att jag alltid löser mina problem väldigt snyggt, för problemen kommer jag inte undan ;)!


Nu får det vara dags!


...DATUM: 2009-03-15 | TID: 22:07:17
Vilken underbar dag! Hemma hos syrran sken solen och röken från grillen osade genom huset. I bakrunden visades alla bilder från i somras på deras tv, det är sjukt vad jag längtar till sommaren! Att åka båt och vara vid havet! Givetvis längtar jag till Magaluf resan med tjejerna, grillkvällar och annat skoj som sommaren erbjuder men att åka båt måste vara det bästa som finns! Jag ska ha en riktigt go båt så fort jag bara kan... Man blev verkligen helt nostalgisk när man såg bilderna och solen sken uanför men det är väl farligt egentligen eftersom det fortfarande kan komma snö... då vet jag inte vad jag gör.



Nu sitter i alla fall slingorna i håret, det är lite nervöst måste jag säga... Jag har aldrig gjort detta på mig själv innan. Det är bara att hoppas på det bästa! Jag orkade helt enkelt inte ringa min frisör och beställa tid, även om jag vet hur arg hon kommer att bli på mig...

Nu är det dags för te och Beck!

Kram Kram

Nobody like her.


...DATUM: 2009-03-15 | TID: 14:06:45
Alltid lika skönt att vakna utvilad och pigg. Jag hann inte mer än att äta upp frukosten innan det bar av till Alingsås eftersom min kära Brita har åkt in på sjukhus. Hon är världens skönaste tant och jag blir så himla glad av henne. Det finns nog ingen mer bestämd och skämtsam 91 åring. Det är viktigt att man ser bra ut och inte äter för mycket onyttigt om det skulle vara så att en hunk tittade förbi, enligt henne. Ligger man på sjukhus kan man ju inte flörta med flexlinjens utbud, då får man helt enkelt öppna ögonen åt annat håll. Hon är för härlig!

Nu är det dags att hälsa på min höggravida syster i Torslanda, äta lite middag och prata om bebisar. Efter detta ska jag även försöka slinga mitt hår, eller kanske ber jag Maja att göra det framför Beck?... vi får väl se. Slingas ska det! Jag borde väl egentligen inte göra det själv men nu är det lite smått panik faktiskt...


Här har vi oss, jag syrran och mamma. Tur att någon är glad Fia!

Kram Kram

Be Happy


...DATUM: 2009-03-14 | TID: 18:32:58
Jag tycker faktiskt att uttrycket som många använder dagen efter "jag mår som jag förtjänar" kan ha lite fel betydelse. Man har ju bara haft en kul kväll, inte gjort någonting ont! Förhoppningsvis inte i alla fall...
Med den lilla introduktionen kanske ni förstår att jag enligt den meningen var ute och syndade igår. Nejdå, det var en jätte trevlig kväll!
Idag ska jag mysa med Maja och Mickan till melodifestivalen det ska bli jätte skönt! Mina älsklingar är i Sthlm och härjar, hoppas ni har super duper skoj mina partypinglor.
Igår när min kära mamms fick ett litet utbrott på mig för en liten sak jag ställt till med, inget allvarligt, insåg jag en sak. Jag kan inte bli arg och jag tycker det är onödigt med folk som blir det. Det hade faktiskt inte spelat någon som helst roll om hon hade sagt till mig med en arg röst eller med normal ton. Det är faktiskt rätt så sjukt att jag inte blir det, arg alltså, men väldigt skönt. Oftast är det jag som får försöka lätta stämmningen när mina vänner eller så blir arga över någonting. Jag tycker helt enkelt att det är onödigt och dumt att bli arg...

Nu är det dags för lite kladdkaka som mina kära småsyskon bakat! Hoppas att jag slipper äggskal och andra överaskningar...

Kram Kram

Galet.


...DATUM: 2009-03-12 | TID: 16:47:27
Nej jag orkar inte ens nämna snön, för det blir så himla mycket tjat om vädret då. Allt jag kan säga är: suck... Det som är mest irreterande är nog att det inte finns någon att vara arg på.

Dagen började rätt så bra, jag vann pingisturneringen på gympan (jihoo!) och kände mig bättre i halsen. Efter detta bar det dock hemmåt mot soffan! Ínget viktigt idag alls, och jag behövde verkligen vila upp mig lite kände jag. Eller vila var väl kanske lite fel ordval, jag drack ett flertal koppar kaffe med cicci vilket resulterade i att jag dansade runt i huset till Håkan Hellström. En dag hemma sitter aldrig fel!

Jag tror faktiskt att man gör bättre ifrån sig i skolan med en dag borta. För då får man lite lätt panik och dåligt samvete vilket gör att man kämpar lite extra nästföljande dagar, istället för att gå omkring som en zombie dagarna långa och göra lite halvdant ifrån sig. Inte sant?

Idag är det hur som helst Pernillas födelsedag! GRATTIS! Så om en stund är det dags att pulsa iväg till tåget för att åka till Partille och träffa tjejerna hos Ida, här ska det firas! Inget vilt dock, med tanke på UF-mässan imorgon.


Grattis goooingen!!!! Ikväll blire mys och fira...!

Kram Kram

Lagligt blond!


...DATUM: 2009-03-11 | TID: 16:48:17

Åh vad härligt med sol! Det gören så lycklig! Det är som livet öppnar sig igen, minnen och de lyckliga delarna av ens liv framkommer, hopp helt enkelt!

Dagen annars har väl vart ganska så trisst, provet imorse gick inte så vidare verst och halsen är inte snällare. Just nu håller jag på att städa för fullt, det har vart en stressig vecka så det var verklgen nödvändigt. Ikväll ska jag mysa med Helle, även detta är äntligen! Lite filmmys och så bara, det kan man aldrig få för mycket av med Dig.

När man har en blogg så är det väldigt bra att annvända den till att framföra vissa åsikter. Just nu är jag väldigt trött på att bli dömd måste jag säga. Jag är en tjej med blondt hår, sminkar till mig lite varje dag för att det är kul att känna sig fin och fräsch, jag pluggar lite varje dag och satsar normal mycket på att få topp betyg i skolan, jobbar två dagar i veckan och tränar när jag har tid.

Hade jag börjat med att skriva att min hårfärg är brun tror jag att reaktionen vart annorlunda? Eller?

Varför jag tar upp detta är bara för att jag är så trött på att folk inte förväntar sig att jag kan saker? Eller att mitt mål med livet skulle vara att medverka i big brother? Jag skulle aldrig sätta min fot där!

Jag ska utbilda mig utomlands, som de flesta vet, och har en mycket härlig framtid att se fram emot. Det är faktiskt viktigt att man inte dömer folk på utseendet, det säger ingenting om iq.




Ett perfekt exempel...! Hon kämpar mot alla fördommar och blir advokat!

Kram Kram


God morgon


...DATUM: 2009-03-10 | TID: 21:44:55

Då har jag lyckats vända på dygnet också. Eller rättare sagt sover jag både på dagen och natten, men det är väl så när man är sjuker! Jobb och träning fick strykas från schemat idag och det fick bli vila itstället! Jag har tyvärr vart väldigt irreterad på alla idag, inte av någon speciell anledning men stubinen har verkligen vart kort. Sorry! Jag måste ha vaknat på fel sida...





Har börjat lyssna på Veronica Maggio i dagarna och är väldigt förtjust i denna glägjespridare! Här är mina absoluta favoriter:

Veronica Maggio - Jag kan inte säga nej
                               -  Gammal sång
                               - 17 år
                               -  Ingenting kvar

Dessa goingar kommer att spelas högt och mycket på alla sommarens grillkvällar!

Kram Kram


Meningslösa dagen.


...DATUM: 2009-03-08 | TID: 17:59:50

Då var det dags för veckans meningslösa dag igen. Dagen då saker borde bli gjort och hälsan ska tas om hand.
Vad mina söndagar dock resulterar i är att man sover alldeles för länge för att hälsan inför måndagen ska vara god, med tanke på att man aldrig kan somna. Skolarbete och städning skjuts konstigt nog oftast åt sidan och tv:n blir väldigt mycket intressantare! Ops, så var klockan halv 7 och det är middag. Efter detta finns det ju inte mycket annat att göra än att dra igång en film? Och där var söndagen slut!
Så visst är det konstigt att man skjuter fram allting som behövs göras till denna dag? För ingenting blir ju någonsin gjort! Inte konstigt att man har söndagsångest...

Efter igår har jag ialla fall konstaterat att oklara och oplanerade kvällar alltid resulterar i det bästa kvällar!
Vi var hemma hos min kära Ida och åt en jätte god middag med några damer. Efter detta fick vi manligt sällskap och med lite lingondricka och gott humör blev det en jätte trevlig kväll! Idas mamms gästade även och fick sig en dans med Tom. Inte helt fel kan jag tänka mig? ...

Nu ska jag vara ärlig och skriva att något plugg inte står på listan, utan veckorevy läsning i sängen. Ikväll blir det beck hemma hos Majsan! Lite söndagsmys måste man ju ha.

Kram Kram


Ryan Gosling


...DATUM: 2009-03-06 | TID: 18:34:59
I filmen Fracture som jag bänkade mig framför i morse spelade Ryan åklagaren Willy.
Det är väl inte så konstigt att jag inte kunde slita mig från tvn? ...
Inte för att det är mig emot men; Hur sexig får man lov att vara?
Jag säger bara: tvärnice!


Nu var det dags.


...DATUM: 2009-03-06 | TID: 18:19:37

Lite ny design fick det bli, nu när våren börjar visa framfötterna!

Dagen började med att jag vaknade klockan 8 och kunde inte somna om. Då blev det film och frukost! Jag älskar att ha myckrt tid på mig på morgonen, nu hade jag 3 och en halv timme... Efter skolan fikade jag med mamma och vi fick båda prata ut om våra tankar och problem, hemma blir det liksom bara att man stänger in sig i tankarna och blundar för varandra. Man vill bara vara för sig själv när man är nere, eller inte med familjen ialla fall, konstigt nog? Åt den godaste cheesecaken någonsin! Med jordgubbar, det var så sommrigt och gott.

Igår var det mystajm med tjejerna, torsdagar är nya onsdagar så att säga! Vi har bestämt oss för att göra vardagen lite roligare och därför träffas mera, mysa och snacka tjejsnack!

Ikväll blir det mys med Ida och kanske även Helle. Får ladda upp lite för imorgon då det är dags för en girls night out.

Ett par utav mina glasögon hade kommit idag så nu testar jag hur de känns, hittils känns de bra! Ännu bättre är det dock att det börjar bli ljust ute, HUR MYCKET HAR MAN INTE VÄNTAT? Jag har nog väntat sedan september...

Kram Kram


Det är okej.


...DATUM: 2009-03-02 | TID: 23:14:34
Ibland är det väldigt viktigt att bara koppla bort vissa människor i ens liv. Utav olika anledningar men framförallt att man mår bättre utan. Det är väldigt nödvändigt att bara älska sig själv ibland och inte lägga så mycket energi på vad du eller andra känner. Kärleksrelationer behöver inte alltid vara det främsta i livet och speciellt inte när det tar skada. Tänk lite på Dig själv och älska allt om Dig istället. Varför ska man lägga ut så mycket av sig själv när man inte får någontig tillbaka? Älskar du Dig själv så kan du vara säker på att du får precis lika mycket kärlek och välmående tillbaka! Det är okej att ha en annan syn på livet ibland.

Vänner är också något otroligt viktigt och superbra att ödsla all kärlek på när man inte längre känner för att ge någonting av sig själv till boysen om man säger så. Ha roligt med dina kära vänner och njut av vad livet har att erbjuda för ett tag!

Tänk på detta ibland.

Tack för att Ni finns mina underbara vänner! Ni är superduper bäst!


Så typiskt mig...


...DATUM: 2009-03-01 | TID: 22:15:53

Gud vad irreterande det är att man alltid är så mycket tröttare efter en helg än innan? Rätta mig om jag har fel men är inte helger till för att pigga upp en litegrann? Är man trött på söndagar så bevisar det i och försig att man antagligen haft en rolig helg! Gårdagen spenderades överallt och ingenstans kan man väl säga. Jag och Maja gick runt och gjorde vad vi kände för helt enkelt, några glas där och lite fika där! Trevligt trevligt.

Jag sa just till Maja att jag snart får börja betala en avgift så mycket som jag äter när jag är här, Helle älskling borde ocskå få lite fil-pengar! Stackars mina vänner, jag äter de ur husen...
Kvällen har spenderats i kära staden med fika och trevligt sällskap, riktigt mysigt att göra en liten mysig utflykt sådär på söndagskvällen. Även veckodagar såklart, hoppas på fler sådanna med Dig Helle! Nu ska jag givetvis som alla svensson kolla på beck dock inte utan en skål med glass..!

Måste bara berätta om en lite halvpinsam grej som jag lyckades med... Jag gav oturligt nog ut mitt nummer till en kille som jag inte hade något intresse för igår, han lovade att ringa idag. Fine tänkte jag, för då tar jag numret och smsar att jag inte är interesserad. Ett okänt nummer ringer och jag langar ett mess! "Tack för igår men det blir nog inga mer sådanna kvällar" typ... efter en stund får jag ett mess från ett annat nummer "hej kommer du ihåg mig?" Hjälp, vem har jag totaldissat nu? Var det något jobb eller liknande? Så typiskt mig... Inget mer utlämmnande av nummer säger jag bara!

Kram Kram