Vill lukta känna & smaka


...DATUM: 2011-01-30 | TID: 12:48:09
Jag skulle vilja resa. Till någonting jag inte sett förut, någonting häftigt och ovanligt, en miljö jag aldrig har sett med lukter jag aldrig luktat. Jag vill se teater på andra språk, känna ett annat klimat och äta konstig mat. Vet inte varför jag fick ett infall av detta just nu, men så är det.

 

Brunch?


...DATUM: 2011-01-30 | TID: 10:53:48
Det blev en lugn helg trots allt, vi hade så trevligt bara vi så efter vin och tjejsnack hade klockan blivit långt in på natten! Nu är jag ensam i min lilla lägenhet och Louise sitter på tåget hem, det känns lite tomt och tyst men imorgon sätter skolan igång och det ska bli SÅ roligt! Har även lite projekt på gång just nu, vilket motiverar mig mycket.
Idag är det manusläsning och städning som gäller! Är bjuden på brunch och satc söndag borta i Saltsjöbaden men det blir nog tyvärr inget med det... Eller?

Alldeles mör


...DATUM: 2011-01-29 | TID: 19:54:01
Man blir verkligen helt slut av att gå på stan! Jag och Louise kämpade oss upp och gjorde oss fina, jag hade lite ärenden och Louise skulle på arbetsintervju men också se Stockholms shopping! Jag hämtade ut min nya telefon, köpte skor, lånade nya manus och blev bjuden på middag av Louise som tack för att hon får bo här. Supermysigt! Man märker hur många mer människor det bor här i jämförelse med Göteborg, det är nästan så man får lite huvudvärk när man kommer hem och slappnar av efter en stressig dag. En kopp te och solsidan får bli våran paus innan förfesten drar igång! En kväll på staden väntar också idag, alltid lika spännande med en oplanerad kväll.
Nu kommer bloopers från Solsidan, får verkligen minnen och tankar från filmen i somras - det händer ju så otroligt mycket roligt framför kameran precis hela tiden! Jag längtar efter att få se alla bloopers från den...
Middag med Louise - så gott!

Pekfinger i bakfickan


...DATUM: 2011-01-28 | TID: 14:04:43
Trött och glad efter en dag på Waynes Coffee, de var nöjda och vill att jag kommer in igen! Söker lite andra jobb också, i smyg, om jag inte får tillräckligt med jobb där. Det ska väl också nämnas att en hårfärg eller utstrålning ibland kan förknippas med ett 'mer okej' sätt att skämta och nämna opassande saker... Till er som känner likadant är mitt tips att bara försöka se ned på de människor och uppskatta sig själv för att man inte bryr sig om töntiga kommentarer som det. Köra sitt eget race!

Nu sitter jag med gröt (lunch) och inväntar Louise som ska spendera helgen här hos mig, det blir mycket fest, mat och mys! Det ska bli härligt att ha en sådan helg innan skolan sätter igång. Hon ringde precis och kände sig helt lost här i Stockholm, vilket jag också gjorde för ett par veckor sedan, vad fort man lär sig!
Keep your hed high! Man ska alltid ha ett litet pekfinger i bakfickan...

Jag älskar teaterfolk! (& tårta...)


...DATUM: 2011-01-27 | TID: 11:44:08
Jag vet inte hur mina mornar skulle se ut utan Efter tio, det är alltid det första jag sätter på, äter frukost och "jobbar till". Idag ska jag gå med i ett politiskt ungdomsförbund här i Stockholm, jag har faktiskt tankar om att byta även om Luf har vart det jag valt tidigare. Tänkte ta mig en springtur också, eller en snabb powerwalk... Fick ju ont i hela kroppen av kylan sist jag sprang, men jag har så mycket spring i benen! Ska köpa ett träningskort så fort jag vet vart det passar bäst att träna, Sundbyberg eller inne i staden? Tror att efter skolan, inne i stan, vore bäst.
Idag känner jag att lyckorus sprider sig i kroppen. Rutiner börjar närma sig, att få plugga teater och träffa massvis av skönt folk som brinner för samma sak som jag, börja jobba (vilket jag tycker är väldigt roligt, speciellt att få jobba med människor) & träna, äntligen! Snart röjer jag undan här hemma och gör en dansstudio...
Väntar fortfarande på att få en ny telefon så att jag kan lägga upp bilder på omgivning och skoj - be patient!
Jag älskar teaterfolk! (& tårta...)
Bild från permiärfest efter föreställning i USA
So Long

tips!


...DATUM: 2011-01-26 | TID: 19:44:10
Till alla er som bor själva eller vill laga mat hemma så måste jag tipsa om quinoa! Man kan använda det till så himla mycket, olika såser, tillbehör och temperaturer. Igår blev det grekisk yoghurt med vitlök och citron, avokado, tomater, och mozarella (serverades kall med en sallad). Idag blev det en pastasås med vitlök, brocolli, feta, mozarella och tomater. Supergott och supernyttigt.!

slappat och klart


...DATUM: 2011-01-26 | TID: 19:37:34
Jag har precis tackat mig själv för den goda middagen och ligger nu med en kopp kaffe framför Halv 8 hos mig. Idag har jag faktiskt inte gjort något viktigt alls, bara hämtat en sista liten packning från Göteborg som levererades till centralen, solat och lagat mat. Jag får se till att jobba lite imorgon istället! När jag säger jobba så är det nog många som undrar vad det betyder. Jag menar ju alltså inte jobba som att gå till ett jobb utan mer jobba med mig själv;
- Skicka runt CV till producenter
- Maila till skolor angående föreläsningar (har nog inte många kvar att maila i Stockholm nu...)
- Uppdatera alla skådespelarprofiler
- Läs manus
- Skriv på boken
- Betala räkningar
- Ring människor om ett extrajobb (provjobb på Waynes Coffee på fredag!)
- Stretcha och göra avslappningsövningar
Det tar inte många timmar, men det ger väldigt mycket!

andra bullar


...DATUM: 2011-01-24 | TID: 18:58:57
Det finns vissa skillnader på att bo i lägenhet och villa - såklart! Just nu inser jag att en av dem är hur mycket ljud det är precis hela tiden; musik, skratt, gap, skruvande, festande, matlagning! Fick precis en inbjudan till hyresvärden min som fyller år - det spelas så hög house att poslinet skakar. Jag som just hade kommit in i shakespeare får väl helt enkelt hoppa i partykläderna och ett glatt humör! Känner mig glad över att jag solade förut i alla fall, det är alltid härligt.
Kan sakna de spontana "redcup parties" som fanns i USA...

Motsats tröttar


...DATUM: 2011-01-23 | TID: 17:53:08
Att gå från stress, kaos och hög volym till motsatsen gör en alltid trött! Vi har hunnit med mycket affärer, fikande, inredning, filmmys och skratt men nu är jag hemma själv och familjen utspridda på tåg mot Göteborg. Det kändes konstigt men skönt att inte hoppa på ett tåg jag med, jag älskar Stockholm och tanken på att det nu är mitt hem! Nu är man fylld av kärlek från sin fina familj! Benen värker även idag men jag känner mig duktig som inte slösat pengar på någon shopping (det fanns mycket som lockade)! Nu ska jag laga en god middag med allting mamma stoppat i kylen, läsa manus och invänta Solsidan! Om ni har tur lägger jag upp lite bilder från my place senare...

 
                    
                         Från det ena till det andra...


So Long

C'est la vie


...DATUM: 2011-01-23 | TID: 01:26:02
Nu är vi tillbaka i våra liv igen, efter att ha spenderat timmar hos Solsidan. Jag älskar att ha sällskap men det är när man har sällskap som man uppskattar tanken på ensamhet mest, eller hur? Vi har i alla fall njutit och vart sams vilket glädjer mig. Jag försöker alltid att säga till mig själv att hålla humöret och tålamodet ett snäpp högre, det känns så tråkigt att bli arg på sin familj...
Ikväll kan jag äntligen gå till sängs med mitt täcke och kudde (som jag glömde vid flytt en vecka sedan - har sovit utan) det ska bli SÅ skönt! Nagelvård, massvis av varmt te och täcket får mig att känna mig riktigt hemmastadd! Jag har sagt till mamma och bror att sömn under denna vistelse inte är prio utan det ska umgås tills vi inte orkar stå på benen! Imorgon ska det fikas och gå på stan igen, jag skulle vilja sola också har ju fått abstinens av alla skådisar från solsidan...
Me Like.
So Long

solig myskväll


...DATUM: 2011-01-22 | TID: 20:17:52
Fötterna värker, handlederna är ömma och påsar täcker hela mitt golv. Anton, mamma och jag har gjort Stockholm hela dagen med shopping till lägenheten, kläder och en god plankstek. Det blev lite rosa färgklickar blandat med supersöta kökshanddukar och annat praktiskt. Nu sitter vi med ost & kex, vin, kaffe, choklad, tända ljus OCH solsidan boxen! Det kan inte bli en mysigare familje-kväll! Lovar att ta lite kort på mitt lilla boende så fort jag får ordning... Jag känner mig redan som hemma här, hittar till nästan allting (as I know of), vet vad vissa ställen heter och hur man beter sig (stå till höger i rulltrappan, gå inte genom spottringen osv...) Kan tyckas uppenbart men för lilla mig går jag ofta omkring i min egen värld och tänker inte på sådant! Nu känner jag mig dock som en storstadstjej med några grundregler och aptit på livet! Göteborg är ju också en storstad, men det är verkligen annorlunda här... På många sätt...
Brun-utan-sol fungerar inte riktigt på min bleka hy så jag ska börja använda solarium redan på måndag... Kommer att bli skönt. En bränna ger alltid lite extra självförtroende!

Shakespeare & Chocolate


...DATUM: 2011-01-21 | TID: 18:46:46
Caféer kan vara det mysigaste som finns. Speciellt i Sockholm, speciell på kvällen och speciellt med en varm vit choklad. Detta är vad som krävs för att jag ska sitta ned och läsa Shakespeare en fredag och inte något mer dansant. Om ett par timmar dyker bror min upp och vi ska mysa järnet!
Tog mig en springtur förut, det var så kallt att varenda organ  verkade frysa till is och mitt hjärta orkade inte pumpa runt blodet (kändes det som). Det var skönt efteråt, den sista biten hem när man känner att kylan blir energi!
var tvungen att skicka den här för att kunna kopiera och lägga i bloggen... LOVE

Unnaunnaunna


...DATUM: 2011-01-20 | TID: 19:02:00
Jag är så nöjd med mig själv. Den här dagen har bara handlat om att unna mig saker! En lång sovmorgon, en frukost i sängen, lite lite jobb, kolla på en film, handlat och lagat en god middag med fetaost och kryddstarka såser! Det blev den första måltiden hittils, annars har det vart gröt eller yoghurt... Kändes bra att få i sig lite näring! Nu, efter maten, är jag tillbaka framför tv:n med SATC, choklad och vin. Fick lust att skriva på min bok, jag måste börja skriva ihop allting nu jag har en massor av lösa kapitel. Innan jag somnar måste jag läsa mer manus...
Imorgon tar jag tag med mitt liv igen och ska träna, in till stan för ärenden, och välkomna min lillebror som hälsar på! Det ska bli mysigt. Han lovade att ta med sig vin, vilket alltid är mottagligt... Som mamma säger; det är inget hem utan lite vin. I agree.
God Kväll!

På topp


...DATUM: 2011-01-20 | TID: 11:35:00
God Morgon!
Jag har vaknat upp på rätt sida idag och sitter med en god frukost och ett blankt papper. Det finns ingenting speciellt att göra idag under dagen - så jag kan fylla pappret med precis det jag känner för! Jag fick ett mail av min underbara Jenny där det stod en del frågor så jag tänkte på att svara på dem här eftersom de flesta säkert undrar!
-Hur har det gått med jobb? Hörde nåt om ett provjobb på nåt café? Eller?
Ja, jag ska provjobba på Wayne's Cofee nästa fredag! 
-Har du skaffat tågkort? -Fick du ordning på ditt kontokort med kod å sånt?
Jag har skaffat ett månadskort, koden fixade mamma fram och kortet har jag här!
-Hur har det gått med håret? -När börjar skolan? 31:e?
Jag har fixat håret, det blev kanon! Ja skolan börjar den 31:e januari.
-Nåt nytt om mobilen?
Mobilen kommer jag inte att få tillbaka. Jag får skaffa mig en ny på försäkringen, betalar självrisken bara.


Hon skrev många fina ord i mailet som fick mig att le och må bra. Ord kan göra så mycket, jag och Henrik pratade om det igår. Hur många skådisar kan ramla ner i en djupare grop än andra när de väl faller, men när vi är på topp - kan inget stoppa oss!
So Long

Dagens spring


...DATUM: 2011-01-19 | TID: 19:29:16
Nu känner jag mig helt slut efter ännu en dag med ärenden. Jag började med att sitta hemma och fixa biljetter till mamma som kommer upp i helgen, letade efter skolor att föreläsa på och tittade givetvis på efter tio.
Sedan tog jag mig in till stan, fixade till håret (blev väldigt bra) & träffade härliga Henrik Sjöman! Min framtida producent för ett kanonprojekt. Vi pratade om manus, våra egna liv och framtid! Så härligt att få lite ny drivkraft av någon så duktig som Henrik. Jag fick nya tankar och ideér angående min bok och föreläsningsprojektet. Avrundade med en lång runda i stan, utan att köpa något, det var bara så skönt att landa lite i Stockholm. På banan hem läste jag ut ännu ett manus så ikväll är det dags för ännu ett!
Te & Min underbara filt gör det lätt att mysa ner sig när det är kallt ute...
Min middag... (lånad bild)
So Long

Alone time


...DATUM: 2011-01-18 | TID: 20:59:08
Jag vet, inga bilder ännu, väntar på att jag ska fixa någon typ av kamera (har inte min telefon längre). Att ha mycket tid för sig själv innebär väldigt mycket men framförallt är det intressant. Man lär sig så mycket om sig själv, om jag någonsin flyttar ihop med någon så behövs det att man har skapat sig en mall under förhållande-tjejen.
Idag har jag vart för mig själv hela dagen faktiskt - läst två manus, handlat lite, ringt dagens samtal angående möbler, jobb och den borttappade telefonen... (Nothing to say about that...)
Nu blir det en stor kopp te och planering inför imorgon! Då blir det möte med framtida producent och lite inköp.
Bland annat ett silvershampoo som heter Nexuus som tydligen ska vara effektivt! Har ju lyckats färga håret i en aningen ovan blond färg... Så är det ibland!
Den har blivit mycket rekommenderad av frisörer och privatpersoner. Kostar 199 på salong - värt!
So Long

mess


...DATUM: 2011-01-17 | TID: 12:53:11
Har redan hunnit fylla bordet med papper, sladdar och kaffekoppar... Jobbtimmarna är snart slut och jag ska bege mig in till stan för en hel del ärenden! Efter inhandling ska jag lägga upp bilder, I promise.
Jag äter fortfarande frukostgröten med en slev så skedar står högst på listan! Speciellt då det jag äter är yoghurt, gröt, keso, flingor eller soppa... En sked skulle underlätta.
Detta ska utföras IDAG:
Ring polisen ang min telefon
Sök roller
Ring Tessan angående ett jobb som försäljare
Lämna ut CV
Posta brev till Hemköp för att få mitt Hemköpkort
+ en hel del på inköpslistan...
So Long

obeskrivligt


...DATUM: 2011-01-16 | TID: 20:47:28
Tänk att jag bara har legat framför tv:n hela dagen! Känner mig så duktig som kan slappna av, även om det krävs mycket jobb med att hålla tankarna borta. Just nu sitter jag och gör en inköpslista för imorgon då jag ska handla lite av den sista inredningen och en hel del manus. Jag måste också kolla upp träningsmöjligheter... Känslan av att ha sitt eget hem är så otroligt skön, nästan obeskrivlig.
Igår var jag på middag med två härliga killkompisar, förfest med supertrevliga Stockholmsbor och en dansant kväll på Berns. Känner mig lite trött idag, flytten gick ju så snabbt och jag är inne i "vardagen" snabbare än väntat.
NU är det givetvis Solsidan och en kopp te i min mysiga säng som gäller!
Inredning!... What to get?

settle down


...DATUM: 2011-01-15 | TID: 13:31:21
Ja jag har vart tyst ett bra tag nu, det har vart packning och flytt. Igår gick jag upp tidigt för att lägga in de sista väskorna i bilen. Ett sista farväl till lilla huset i Lerum, det knarrande köksgolvet aka "dags för mat" golvet då man stampar hårt i det när maten är klar - så att lillebror hör och kommer upp. Den röda soffan som hängt med i år, med fläckar och solblekta kuddar (med en filt och kuddar ser den mycket fin och retro ut), duschen som man stått i så många gånger för att få bort nervositet över en date eller audition. Framförallt min fina familj, jag kommer att sakna bråk och stök, men också skratt runt bordet och fredagstacos.
NU sitter jag i min superfina lilla 1:a i Sundbyberg, med utsikt över Stockholm och SATC på högsta volym. En kopp te och en yoghurt som äts med slev - glömde köpa skedar... Jag är mycket nöjd över allting och vill bara ut för att shoppa mer inredning nu nu nu. Lägger upp bilder sen! Nu ska jag fortsätta att pynta!

Here you go


...DATUM: 2011-01-12 | TID: 14:08:14
Att åka till USA var verkligen det bästa beslutet jag tagit, men likaså att åka hem. Även om tidigare inlägg inte stöttar Sverige, så gillar jag vår kultur och miljö. Jag tycker att sättet man bygger sin skådespelar-karriär är mer intressant här än där. Jag kommer säkerligen att åka tillbaka när jag fått lite smak på Stockholm och sugen på nya äventyr. Då blir det NYC hoppas jag...
Många frågar ofta - Vad lärde du dig i USA? Here you go:
Att aldrig lita på att någonting blir gjort om jag inte gör det själv
Att alltid fullfölja saker jag påbörjat
Att väldigt mycket går om man ligger på och inte ger sig
Att man inte alltid måste vara snäll...
Att inte ta "det första bästa"
Att dricka diet coke
Att träna utan att någon står bredvid och pushar
Att leva med djur
Att aldrig ta någonting förgivet
Att gå på en riktig amerikans date
& EN HIMLA MASSA OM TEATER
Tänk att en date ser så otroligt olika ut i Sverige VS USA? Jag gillade USA:s system bättre...

Tycker jag i alla fall


...DATUM: 2011-01-12 | TID: 08:30:38
Jag ser verkligen en stor skillnad mellan svenskar och amerikaner, nu när jag levt i båda miljöer. Just svenskar kan ofta förvåna och göra mig besviken - man vill inte jobba och gör man det så ska man ha ordentligt med credit. En svensk sätter ofta upp en fasad som säger "jobbet ska vara så lätt som möjligt och jag tänker bara hjälpa andra om det lönar mig själv". Varför jag helt plötsligt tar upp detta är för att jag har vart i många samtal både före och efter USA, jag har suttit i möten med svenskar och amerikaner både här och där. Det är så tydligt att svenskar ska ha en viss attityd som jag inte alls tycker om. En sådan attityd som många äldre politiker är duktiga på att ta fram också... Det är väldigt skönt när man har mer fakta än den man ber om hjälp, då kan man alltid sätta dem på plats. Även om det inte borde vara så att människor ska sättas på plats... Tyvärr måste det se ut så tack vare alla egoistiska, introverta och gnälliga SVENSKAR.
Amerikaner är faktiskt mycket bättre på det sättet att man tar till sig jobbet som ett ansvar, gör det med ett leende, kämpar för andras välmående och bryr sig om andra människor - på riktigt.
Tycker jag i alla fall.

morgondoft


...DATUM: 2011-01-10 | TID: 08:32:09
Ni vet den där speciella lukten som ligger i luften när man går upp tidigt för första gången efter en lång period. Efter ett  lov eller en lång helg. Jag tycker inte om att sova bort dagarna men det känns som att mitt jet-lag satte igång förra veckan istället för 4 veckor sedan! Kanske tryckte mitt stressade jag bort tröttheten fram tills nu, när jag äntligen kan slappna av för första gången på ett tag. Jag kunde somna igår, utan att behöva gå upp runt tre för att dricka varmt och sätta på tvn, hoppas att det håller i sig...
Det är skönt att vara uppe i tid och dricka te framför nyheterna. Det ska jobbas lite idag men framförallt skrivas på bankpapper och börja planera mitt möblemang i Stockholm!
SKRUVSTA Arbetsstol flerfärgad Min. höjd: 79 cm Max. höjd: 86 cm Sitsbredd: 48 cm Sitsdjup: 45 cm Min. sitshöjd: 47 cm Max. sitshöjd: 55 cm
Har blivit kär i den här...

Dags igen


...DATUM: 2011-01-08 | TID: 13:44:42
Då var det dags att åka till flygplatsen igen. Innan dess ska jag göra en lång lista med allting jag måste hinna nästa vecka, gör man det mitt i veckan hinner man inte hälften! På fredag flyttar jag och därför måste jag fixa en hel del saker innan dess...
Kvällen igår spenderades först på Locatelli med Jonathan, finns inte många som är så framåt och drivna som honom. Han tyckte dock att jag var i ledningen när det gällde att ha många bollar i luften. Not surprised. Efter vin och kaffe tog jag mig hem till Helena för att kolla Let's Dance, lugnt och mysigt! Hade vart roligt att vara med där! Som en amatör alltså...
Repetion för "Dom andra" - Jag saknar att dansa!

Virus


...DATUM: 2011-01-07 | TID: 15:00:10
Jag måste ha ett virus i kroppen! Nu har jag sovit till långt in på dagen ännu en dag och känner mig ändå trött och seg. En sväng på gymmet hjälper nog, därför sitter jag nu med mina ASU kläder och får nostalgi men också kraft. Efter träningen ska jag in till staden för att dricka lite vin med min kära vän Jonathan.
So Long

öppna min dörr


...DATUM: 2011-01-06 | TID: 23:40:42
Jag är så trött så mina ögon svider, men tanken på att sova känns inte alls rolig! Jag hade planerat en myskväll med film och möbelplanering inför flytten - men icke sa nicke! Efter en Beck hos Helena känner jag mig nästan svimfärdigt trött... Även om jag druckit kaffe i mängder.
Idag hade jag en mysig fika med Louise Andersson i stan, vi trotsade vädret och gav oss ut för att ta en lära-känna-varandra-fika. Hon flyttar också till huvudstaden snart och kände som jag, en nyfikenhet på ny vänskap! Vi hade mer gemensamt än vad jag trodde och vi har redan planer för våran Stockholmsflytt! (så typiskt tjejer att redan planera vilken mat vi ska äta när vi ses nästa gång...) Känner mig lite konstig just nu med tanke på att det är så mycket nytt som står vid dörren, här sitter jag med en tjej jag träffat en gång och smider planer för en framtid jag har noll koll på. Cool känsla att bara kunna se ljus i framtiden men inget mönster (mer än utbildning och filmjobb). Jag har bara haft en liknade känsla en gång förut - det var när jag stod på flygplatsen för att åka till USA. Jag hade ingen aning om hur mitt liv skulle se ut ett par timmar framöver, skulle jag stanna? Skulle jag flytta till LA eller NYC? Skulle jag komma hem? När skulle jag komma hem? ...
Nu vet jag svaren för vad som hänt, men frågorna gäller fortfarande för framtiden. Vart bor jag om 2 år?
Så här ser Läckra-Louise ut!

Killar, kläder och onyttighet.


...DATUM: 2011-01-05 | TID: 15:55:10
Det blev en sväng i lilla staden innan vi åkte hem. Fick mig en kavaj till kvällen av Jenny och en god fika av Mariann, tjejdagar är alltid mysigt! Gick också förbi gamla jobbet och pratade med underbara Anna, tänk att så mycket tankar och vettiga ord bara klarnar när man säger de högt? Vi lyckas i alla fall ofta hamna i samma situationer, även om de är mycket olika på samma gång... Killar, kläder och onyttighet - vad mer är tjejer besatta att babbla om?
Ikväll blir det en sväng på staden med Helena, Ida, Emelie och Hannah, vilket jag ser fram emot :-) ! Blir aldrig tråkigt med roliga vänner, eller hur?
Gamla bilder från några av våra galenskaper.

No sleep


...DATUM: 2011-01-05 | TID: 12:22:06
Sömnsvårigheter underlättar verkligen inte en snöig dag på jobbet. Jag är så trött och seg, vilket innebär att jag blev rätt så lättad när kontoret valde att sluta för idag runt 12 istället för halv 5. Nu blir det lunch på delikatessen, efter det en powenap och städning. Mitt på dagen har jag inga problem att sova men på kvällen - helt omöjligt. Tankarna ger mig en bultande huvudvärk eftersom de är så många och stressande. Man blir varm, hungrig och pigg. Tyvärr har ju mamma lagt beslag på mina sömnpiller, men jag ska allt ta och be henne köpa nya till mig i USA.



So Long

En tisdag.


...DATUM: 2011-01-04 | TID: 22:53:32
Kände mig helt tom i kroppen när den sista pusselbiten inför Stockholm sattes på plats. Det har vart en kamp i månader att få till special audition (kunde inte komma på det satta datumet), lägenhet, lån och att faktiskt också komma in på skolan. Nu är allting klart och den 15:e januari lämnar jag Lerum ännu en gång! Det blir alltså att bo i Sundbyberg & plugga på Calle Flygare teaterskola.
Var hemma hos gammelmormor förut och såg till att hon mådde bra! Vi skrattade och pratade gamla historier, bland annat om hennes lilla mini-karriär på Stadsteatern. Jag har också fått klart föreläsningsplanen med hjälp av Martina, den blev väldigt bra. Nu dividerar jag med om jag ska göra mig själv till ett företag eller inte, det kanske är lättare då? .... Hade inte tänkt det innan men om en skola vill att jag kommer så känns det ju mer seriöst....
Hann med en handling innan träningen också, jag har ju trots allt ett hushåll att ta hand om eftersom familjen är på äventyr i USA. Inte för att jag inte hade kunnat leva på gröt och yoghurt men en lillebror i 17 års ålder behöver mat dagligen! Nu har jag laddat upp med veckans mat i kyl och frys. Träningen tog kål på mig och nu sitter jag och tittar ut över ett bombat rum, varför kan jag aldrig hålla mitt rum städat?...
Känner verkligen att en utgång imorgon ska bli roligt! Det har varit mycket jobb och myskväll de senaste dagarna.

buisness med espresso


...DATUM: 2011-01-04 | TID: 12:40:19
Efter en mysig morgon med frukost framför tvn ska jag nu iväg till Martina Skogberg för lite hjälp med min föreläsningplan! Kakfatet står i min hall och hon står för kaffet. Hon har en sån där god espressomaskin där man väljer varsin färgad plopp (smak)! Så otroligt gott. Det hade jag gärna köpt till mitt nya lilla place - men dream om... Börjar bli lite av en tradition att ta den lilla bilen runt till olika människor för att dricka espresso och prata om framtiden. Jag gillar det.
Ikväll blir det nog annars bara att träna och ta det lugnt, imorgon blir det ju både jobb och utgång.

skakigt och skissigt


...DATUM: 2011-01-03 | TID: 19:35:59
Nu sitter jag här darrig armarna med min kära vän. Ännu en mörk kväll att döda med onödigt fettintag och film av olika slag. Känns skönt att ha tränat i alla fall, det var roligt idag.
Har spikat Stockholm i alla fall vilket känns skönt och spännande! Ska även träffa Martina Skogberg för att få tips om hur min föreläsning ska gå till. Hon är ju själv lärare och kan därför hjälpa mig med vad som kan locka, eftersom det främst är skolor jag ska till...
Nu ska vi ta fram våra skisspennor och våran konstnärliga sida, Paris är min inspiration!

morning


...DATUM: 2011-01-03 | TID: 09:35:51
Mysig start på dagen med en kopp kaffe och härliga arbetskamraterna! Jag är fruktansvärt trött men med radio och kaffe ska jag nog kunna ta mig genom ännu denna dagen. Frågan är om det blir P3 eller NRJ idag? Kan bli lite trött på att det är samma låtar om och om igen på NRJ, P3 kan vara rätt mysigt ibland faktiskt...




www.joabeslag.se för mer info om vad det är jag gör här!

då var det dags


...DATUM: 2011-01-03 | TID: 00:25:20
Fick plötsligt ett infall att jag ska koka en kopp kaffe och skriva på min bok, även om klockan är 12 och jag ska upp med tuppen. Det är väl bara att köra... Finns inspiration så finns det, då måste man passa på. Kanske ska ta mig lite gröt också, känner på mig att detta kommer bli en lång natt.

my love my passion


...DATUM: 2011-01-02 | TID: 23:29:45

vad betyder drömmar?


...DATUM: 2011-01-02 | TID: 14:15:32
Jag hade en så konstig dröm.... Jag var på ett yoga läger med min mamma för att hitta lugn och ro. Jag kände då hur min estetiska sida kom fram, hur jag ville måla tavlor med romantiska färger och dansa runt med vita sjalar. Mamma blev arg på mig och tycke att jag var konstig, jag berättade för henne att esteter som mig hade ett annat tankesätt. Vi tänker inte så jordnära som vanliga människor gör. Skådespelare tänker som i cirklar, abstrakta cirklar och inte i jordnära fyrkanter som min mamma gör (enligt min dröm). Det hela slutade med att hon tyckte att jag var för konstig för att umgås med, hon grät och sa att vi inte kunde träffas mer...

Nog


...DATUM: 2011-01-02 | TID: 14:03:45
Nu får det vara nog! Jag orkar inte vakna upp när dagen är slut dag efter dag, det måste vara ett tecken på att jag inte är kry. Halsen min gör ju väldigt ont och huvudet pulserar i takt med lillebrors house musik från källaren.
Jag hade tänkt att få rätsida på mitt liv idag, träna och jobba med mina projekt - men det blir nog inte så. Sitter fortfarande i morgonrocken och dricker te. Ikväll kommer tjejerna hem och ska kolla på favoriten Beck, det ska bli himla mysigt! Jag bara älskar de filmerna! Idag är det ju dessutom sista dagen som ledig, imorgon börjar jobb och efter det är det flytt och skola som väntar. Jag känner mig SÅ redo att kasta mig ut i ett nytt äventyr!


Nu tar jag tag i det mer viktiga och lämnar festande för en dag eller två...


up and away


...DATUM: 2011-01-01 | TID: 17:38:20
Upp och baka scones till pappsen som fyller idag. Har man ont om pengar så är det så det får bli! Ett fint band och varma scones levererades med ett fint kort. Det är väl tanken som räknas?
Detta är nog den första gången som jag faktiskt kan säga att jag känner en liten förändring i kroppen. Jag tror på att det nya året kommer att innebära en stor förändring och ge massvis av möjligheter.
Jag hade en rolig nyår utan oro och drama! Vi åkte runt till fest och klubb, firade och försökte att inte tänka på mer än att ha en rolig kväll. Det där med tolvslaget struntade vi ju i, jag och mina hjärtan stannade upp i skvaller snacket och pussades när nedräkningen var klar. Precis vad man vill - ingen press att hitta en drömprins eller spruta champange över en vän, bara en puss så var det klart!
Middag med väldigt god middag & gott sällskap!