Overkligt eller koffeinigt?


...DATUM: 2010-08-31 | TID: 04:33:32

Det kanns inte som mtt liv, som att det ar pa riktigt. Jag sitter vid ett bord vid den stora huvudbyggnaden, solen har gatt ner och lampor lyser upp Campus medan musik spelas och alla olika typer av manniskor passerar. Det ar fortfarande varmt och Cappuccinon gor det inte svalare, fick faktiskt rabatt pa den eftersom det var min 3e idag... Forklaringen till det ar dock att jag gick upp klockan 6, akte till skolan en timme tidigare for att kopa en bok sa att jag kunde plugga innan lektionen. Efter tva lektioner hade jag rast fran 12-17 da jag satt i biblioteket, fikade med vanner och skypade med pojken. Nu ar det bara 40 minuter kvar till min matte, min supersvara dumma matte!

Allt kaffe, pluggande och varmen gor mig lite konstig antar jag...



ASU - nagonstans har sitter jag, nu.


Good Work


...DATUM: 2010-08-31 | TID: 00:49:04

Nu sitter jag i ett mycket svalt och tyst bibliotek pa ASU. Jag ar inte van att sitta och plugga pa bibliotek men det ar faktiskt valdigt skont! Med min rosa datorvaska, mitt rosa block och min blommiga top, kanner jag mig nastan som legally blonde... Inte for att det ar nagat daligt.

I morse kunde jag for forsta gangen kanna en viss lukt och svalhet som brukar komma hemma i Sverige, forsta dagen man gar upp orimligt tidigt till skolan efter ett langt sommarlov. Jag blev valdigt trott av den lukten eftersom jag insag hur tidigt det var, klockan var val 06.15 vilket ocksa forklarar att jag kunde ata frukost ute utan att svettas bort.

Acting classen idag var valdigt rolig, jag fick spela och agera infor gruppen, vilket var positivt overraskande! Kanns alltid bra nar folk ger bra respons pa det man gor, sa klart. Tyvarr har jag ett par timmar innan matten med manuslansing och fikapauser. Det finns ju en del annat roligt att gora har ocksa, allting ligger ju har som en stad, jag var pa banken forut, det finns massvis av shopping, pooler och aktiviteter, for att inte namna alla starbucks och fikastallen. Anda sitter jag pa bibblan? Good work maste jag saga...

Ska bli battre pa att skiva har! Ta bilder ocksa...

So Long


Det är bara jag igen!


...DATUM: 2010-08-25 | TID: 03:23:25

Jag är verkligen inte bra på att skriva här, förlåt för det, så fort jag är klar med allt fixande för skolan och här hemma så ska jag bli bättre!
Att det bara har gått en vecka är svårt att tro, jag har verkligen fått gjort så himlans mycket och redan kommit in i rutiner med skola osv. Tränat har jag hittils gjort hemma i gymmet men man kan träna på skolan, det finns massa pooler och alla typer av träning man kan tänka sig + säkert 10,000 andra studenter som vill träna...

Imorgon ska jag ha min första acting class och jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar efter det. På min costuming class fick vi gå bakom scenen, på scenen och runt omkring i byggnaden som kallas The birthday cake, just för att teatern ser ut som det. Så fort jag satte min fot på det svarta golvet som täckte hela scenen så rös jag och utan att överdriva grät jag lite. Varje gång jag går på en scen eller in i en sådan byggnad så är det som om någonting inom mig vänds ut och in och jag känner sånn lycka!

Temperaturen ligger på runt 40 grader så när jag inte är i skolan eller pluggar blir det mycket pool och solning! Hittils har det inte varit så mycket plugg eftersom jag har ett sjukt bra schema: Acting, Costuming, Theatre and Film, etc. Snart måste jag börja skriva uppsatser och monolog till min audition som jag ska göra om någon månad eller så. Alla behöver inte men om man vill vara med i den årliga teater uppsättningen så ska man söka, inte bara vi som just börjat utan även de som är inne på sitt 4 år. Auditions är alltid givande och spännande!

Jag vänjer mig mer för varje dag och har fått så mycket nya intryck och upplevelser, nu kan jag faktiskt hitta till mina klasser trots att campus (skolan) är så stor att man måste ta buss överallt. Samsson och Sofia (hundarna) leker med mig varje dag och jag kan prata med dem om mina känslor och om hur jag saknar vänner, pojkvän och familj där hemma. De är mycket förstående!


The theatre at ASU


Here we go


...DATUM: 2010-08-21 | TID: 01:36:26
Jag har lovat att blogga härifrån, så nu händer det!

Just nu sitter jag i min gigantiska säng och tittar ut mot poolen, framförallt solen. Man är så ovan vid att ha sol, varje dag! Jag är i och försig rätt så ovan vid det mesta här... Allt är faktiskt annorlunda; beteende, mat, humor, väder, kläder, bilar, affärer, djur och regler så klart. Jag bor med morbror så jag känner mig ganska så hemma, har ett eget rum och eget badrum så det känns bra. Jag är förvånad över hur nyttigt de äter varje dag, men glad över det.

Skolan har börjat och som jag skrev så är det jag och 67,000 andra studenter som packar sig iväg till ASU (Arizona State University) Det är 2 eller 3 störst i hela USA?! Så vackert med palmer och fina hus överallt, givetvis massvis med studenter, events och vatten. Jag brukar inte dricka vatten men jag skulle seriöst dö om jag gick en dag utan vatten. Jag svettas varje gång jag går utanför dörren, men alla har ju samma situation så den biten får jag bara äta upp... På måndag hoppas jag att få in alla ansökningar om jobb, jag hade ett möte med Mary som ska hjälpa studenter att få jobb, vi kollade mitt CV och skrev ut olika alternativ som känns bra. Danslärare eller Event assitent är två av dem som känns lockade.

Med tanke på att skolan är så stor så får man nya vänner varje dag, det är bara att sätta sig bredvid någon eller gå fram till ett gäng- så har man vänner på 2 sekunder. Vi skrattade lite åt det faktiskt, det är så bissart, men alla är i samma situation så det är bara att köra på.

När jag inte är i skolan så myser jag med Sampsson och Sofia, vilka är Claes och Natashas hundar. Önskar att jag hade foton att ladda upp men det får komma senare. Annars badar jag i poolen eller tränar, just nu i deras hemmagym men jag ska börja gå till ASU:s gym, där det finns ALLT och lite till, pooler och annat roligt.

Känns konstigt att vara här eftersom drömmen om det har funnits så länge. Nu känner jag mig lättad över att ha klarat ett stort steg i mitt liv, det är svårt att förstå att this is it, likadant med en resa man planerat superlänge då är det svårt att faktiskt inse att det händer när det händer. Jag påminner mig själv hela tiden och försöker att se det positiva i allting, som vanligt... Teaterklasserna verkar vara hur bra som helst och männiksorna där också.

Det är lite om hur mitt liv ser ut just nu. Jag hoppas att jag får ut lite bilder snart!

En av orimligt många byggnader på ASU

So Long