DANS KVÄLL


...DATUM: 2009-11-28 | TID: 19:08:58
Trötta ögonlock, choklad och koreografi är min kväll. Dans är bland det bästa som finns!

Dagens Tyck till!


...DATUM: 2009-11-26 | TID: 22:22:48
Jag blir faktiskt himla trött på att folkpartiet inte fick igenom sin kampanj om samhällsprov samt språkprov för utländska sökande för svenka medborgare. Jag menar det är ju inte som att alla som vill ha ett uppehållstillstånd måste göra detta, bara de som vill bli svenska medborgare. Det är ju bara en grej för att vi alla ska kunna bygga en samhälle tillsammans, där vi kan förstå varandra på alla sätt. Dessutom tror jag att många grupperingar hade minskat eftersom vissa inte längre är tvunga att söka sig till människor i samma situation utan kanske känner sig mera delaktig i vårt samhälle... Tråkigt att frågan slogs ned bara för att de inte kunde uppge vilka frågor som skulle stå exakt på det lilla samhällsprovet, men jag menar det kan ju bara vara grundgrejer som har en poäng för hur vi har det idag (?)
Det är något jag kommer att försöka påverka i alla fall.



Konstig lycka


...DATUM: 2009-11-26 | TID: 22:12:08
Det är så himla konstigt att man kan må så mycket bättre av att köpa grejer. Jag köpte ett par nya skor idag och blev genast hur glad som helst, allt känns bara kul och bra! Jag klagar ju inte men det gör nog plånboken... Köpte i alla fall ett par jätte fina lite 50-tals inspirerade/teater skor skulle jag nog beskriva det som... Lovade mig själv att inte köpa klack, för jag är ingen klack tjej, men det blev så i alla fall. En liten en.

Imorgon ska vi fira min bästa vän Cicci och det ska bli så himla himla kul! Hoppas att det är fler som ska ut imorgon.

Don't push it


...DATUM: 2009-11-26 | TID: 21:59:16
För alla er med lite för mycket tankar i huvudet, har jag nu ett tips som verkligen hjälpte! Jag fick helt enkelt nog av att alla tankarna tog död på min tid så jag satte på mig springskorna och sprang tills jag inte kunde hålla fötterna på jorden längre. Det var så himla skönt och jag tänkte inte en ända sekund på att jag var trött. Man ser verkligen vad det hjälper att röra på sig när man väl tar sig den tiden. Det kan kännas stressande men just nu gjorde det bara att jag fick ur mig så himla mycket, att jag sedan kunde plugga vidare utan någon störande ångest. Allt känns bara så himla bra när man fått ut all ilska, som det faktiskt är.

Lite trisst att jag inte kunde vara med på Café Liberal idag! Eller väldigt trisst faktiskt, men jag hade helt enkelt inte tiden och då har jag lovat mig sjäv att inte gå. Jag ska inte utmana det löftet, för då vet jag hur det går, även om det kan ta emot att man inte kan vara på alla de ställen man vill, samtidigt.

Lyssna på dig själv!

Skoj Skoj


...DATUM: 2009-11-24 | TID: 21:10:32

Mysiga kvällar är det bästa som finns! Jag är så himlans lycklig just nu!
Fick även en länk skickad till mig från helgen, rätt kul att se. Jag hoppas att det betyder något positivt! Vill verkligen bara ha rollen mer och mer, skulle vilja göra om castingen men det vill man väl alltid...

http://www.tvkak.com/page4.asp

Spola fram till 7.20 och kolla....

Nu ska jag bara ha väldrens mysiga myskväll och vara lycklig.
Massor av goa kramar till er.


God morgon


...DATUM: 2009-11-23 | TID: 10:33:46
Hej hallå!

Nu ligger jag här i soffan framför Malou med en god frukost. Jag har en hel hög med grejer jag ska göra, hoppas att det går bättre än förra gången jag var ledig och försökte få någonting gjort... Då fick jag bara panikångest efter 5 timmar och hade inte gjort någonting. Jag hoppas också att min älskade vän Cecilia kommer ringa och säga att hon kommit hem ordentligt idag, kanske att hon också vill träffa mig en stund!

Jag har verkligen blivit bortskämd med att inte gå i skolan, att bara ligga i soffan varje dag och klura på vad jag ska hitta på under dagen... Nu är det ju dock inte så långt kvar till lov.
När jag ändå är inne på det spåret så måste jag berätta vad min Albin sa, varför inte åka till London och köpa alla julklappar på Harrods? Med ryan air kostar det sjuk lite & det är ju dessutom skoj! Tål att tänkas på, men det blir nog inget för min del...





Stackars liten


...DATUM: 2009-11-22 | TID: 14:39:17

Äääntligen har jag fått lite sömn... Tycker otroligt synd om min kropp just nu, den har fått 6 timmars sömn på två intensiva dagar, haft för lite kläder på sig och fått dåligt med bra mat. Nu ska jag hem och kurera mig ordentligt med spa och mammas mat!

Igår hoppade vi mellan våra alternativ för kvällen ett antal gånger innan det blev så att vi mötte upp Tom, en vän till Albin och gick på hemma fest i sthlm, för att sedan ta en öl på stan. Så himla sjuk känsla att åka till stockholm med Albin, som jag träffat en gång innan, möta upp hans kompis och gå till hans vänner på fest. Det var fatkiskt himla kul! De var hur gäsvänliga som helst och vi hade jätte kul. Ibland slog det en hur ensam man faktiskt var, men det var bara att inse att det faktiskt var ganska cool.

Sitter på tåget hem nu och ska skriva lite på min debattartikel till "Kurir Liberal". Jag håller med dig min vän, man jobbar sjukt bra på tåg!

So Long


I väntan på något bra


...DATUM: 2009-11-21 | TID: 13:29:42
Nu vare klart! Vi sitter på lilla centralen, jag och Albin, och väntar på vårat tåg mot sthlm. Världens sötaste tågstation faktikst, mysigt inredd med en jätte charmig inredningsbutik som luktar tvål.
Det gick bra på provspelningen och jag hoppas att jag leverade rätt, aningen svårt att spela en tjej som inte får röra sig eller le när hon pratar eftersom det är sånn jag är, men vad är väl teater om inte att spela?

Gud vad det ger mycket att åka iväg och göra små resor för att få jobba med det man älskar ibland. Ikväll kommer det att bli ännu roligare eftersom vi ska till Dramaten och försöka få tag på biljetter till Killing gänget! Jag vet precis hur glad jag kommer att bli bara av att sätta min fot där så jag kan redan nu sätta ett stort leende på läpparna. Om inte det finns någon möjlighet till att få biljetter till den showen så blir det kanske live show med "kvarteret skatan" eller inspirationsteater. Kanske att man tar en sväng på stan också, man får väl passa på...


So Long

No surprise


...DATUM: 2009-11-21 | TID: 10:29:38
Äntligen framme efter en lång resa, det var väl ungefär som jag trodde att det skulle vara. Ute mitt i ingenstans på en liten kulturskola, vad som däremot var lite förvånande, var att det är bara jag och en tjej till som provspelar för rollen (?) Så jag hoppas att de tycker att jag är den mest lämpliga!!

Nu måste jag plugga manus, ska snart in.

So Long

Dagens - Tyck till!


...DATUM: 2009-11-20 | TID: 16:18:14
Jag tycker att mr. Sverige ska göra en makeover. Från att vara en medelålders man, omodern, ha förkorta byxor och vara aldrig våga säga nej eller ja till frågor som kan innebära en förändring eller något annorlunda. Ryck upp dig! Köp lite nya kläder, klipp en rolig modern frisyr och droppa den gula skinnsoffan (verkligen ledsen om någon har det...)

So Long

Vart tog känslan vägen?


...DATUM: 2009-11-20 | TID: 16:01:38
Vart är min fredagskänsla?! Det finns ju en dag i veckan då man alltid är lite extra glad, då det inte spelar någon roll vilket väder det är, hur mycket man har att göra eller hur mycket huvudet än värker - det är ju fredag! Idag verkar det trots allt ändå som att min kropp och själ inte vill ha fredag, tyvärr... Kanske är det för att jag inte kommer kunna ha något fredagsmys? Det blir hem och packa, plugga manus och ställa klockan på 04.00, tåget mot sthlm går klockan 06.00 från centralen så pigg kommer jag kankse inte att vara under provspelningen, men en termos med kaffe ska nog få mig att överleva!

Idag var jag och josse på universeum och utforskade hur vi kommer att jobba om några veckor, det kommer nog att bli väldigt roligt tror jag, vad jag inte visste var att "akvariehallen" inklunderade spindlar och ormar... Det är bara att face hur dumt det är att vara rädd för såna små djur.... Får se hur jag lyckas med det!!


Tacka och ta emot.


...DATUM: 2009-11-20 | TID: 01:28:15
Har man valt att gå ut på krogen en onsdag när man egentligen inte har tid, så är det inte okej att ligga här och klaga dagen efter med läxor upp över öronen och outrättade möten, men men ibland får man unna sig lite skoj.

Innan alla dessa kuligheter var jag på möte med Luf och disskuterade hur tidningen ska vara uppbyggd (inte för att det inte är roligt) vilket gick väldigt bra och det kommer bli grymt! Jag ska skriva om två intressanta debatter, är aningen rädd att jag ska gå för långt och börja hoppa på personer men jag ska försöka tygla mig... Kan ha lite svårt för det ibland men skulle ju kännas jobbigt att förstöra för hela redaktionen ;)

Nu måste jag lyda mina trötta ögonlock och sova, för imorgon är det besök till universeum för att förbereda projektarbetet & jobb.

Har jag börjat plugga manuset inför min provspelning i helgen? Nej.
Ska jag göra det imorgon? Ja.

God natt!

So Long

Dagens Tyck till!


...DATUM: 2009-11-18 | TID: 13:41:17
Denna tyck till går till alla lärare, eller många i alla fall:

Jag vet att ni gärna sätter ett lägre betyg på ett arbete som är inne en vecka för sent. För att uppfriska vad som står i er lärarplan så står det ingenting om att ett arbete som gjorts v.45 är bättre än ett arbete som gjorts v.46 även om ni gärna tillför denna metod för att få in alla arbeten i "rätt tid". Är det ett bra sätt att sätta betyg? Att någon som mår dåligt och är skoltrött, har det stressigt på fritiden eller kanske råkat glömma att lämna in arbetet, bara ska kunna få uppnå ett G fast att det kanske är MVG kvalitet? Den elevens självförtroende kommer troligtvis inte vara på topp efter detta och förmodligen inte utvecklas någonting. Är det vad ni vill? Jag har förståelse för att man inte kan sitta sista veckan innan terminsavslut med att rätta 150 arbeten, men om man gör ett undantag för inlämningsdatum då och då skadar inte, och dessutom är det inte rätt gentemot er arbetsplan att undanhålla hur det ligger till, ni får inte sänka efter tidsfördröjning. Om man hade gett eleven rätt till att bestämma själv, när den  tycker att arbetet ska in, efter planering med olika prov i olika ämnen (vilket läraren kanske inte känner till) så kanske det hade funkat med ett visst datum. Inte för att du som lärare ska sitta och skriva ner varje elevs inlämningsdatum men att ta emot arbeten lite då och då och kanske fråga eleven om detta var hans/hennes satta datum. Då lär man ju sig snabbt att ta ansvar och jag tror dessutom att det är svårare att brya sitt eget förtroende än lärarens.


So Long

Varför haka upp sig...?


...DATUM: 2009-11-18 | TID: 13:30:45
Hur mycket regn finns det egentligen? Åh, jag blir så otroligt trött på att det aldrig slutar! Man vill bara strunta i allting och ligga hemma i sin pyamas, eller i alla fall ha ett körkort så att man kan köra bil istället för att bli dygnsur. Nåväl, varför haka upp sig på vädret?

Idag ska jag till skolan, på ett möte med Luf och förhoppningsvis hinna med en utgång, vi får väl se hur allting går ihop. Morgonen har vart lugn och skön i alla fall, med Malou och god frukost. Jag disskuterade med en vän till mig om hur viktigt det är med frukost, alltså inte bara att slänga i sig en macka, utan att ta sig tid till att göra en god frukost och sitta en stund. Sen kan stressen bryta lös men innan dess måste man få denna stund, tycker jag.

Mötet med Luf idag kommer handla om hur vår kommande tidning ska vara uppbyggd "Kurir Liberal". Jag ska ta med mig lite material som jag hade tänkt skriva om, men det är svårt att bestämma sig. Abort är ett ämne som har otroligt mycket känslor inom sig och jag har massor av åsikter, men det är ju faktiskt ganska uttjatat... Vi får väl se vad det blir av ett!

So Long

Dagens Tyck till!


...DATUM: 2009-11-16 | TID: 15:22:54

Dagens Tyck till handlar om vår monark. Jag skulle vilja försöka få fram mina åsikter till att vi ska lägga ner hela den biten...
Varför ska vi ha en kung, som kostar en förmögenhet? Vad är det han gör som vi absolut inte skulle klara oss utan? Jag menar allt tjaffs om att man inte ska förändra på det förflutna eller att han är bra reklam, vad spelar det för roll? Vad skulle det innebära om man inte längre kunde marknadsföra sig? Vi lever inte på turismen direkt och vi är inte underbefolkat heller... Kanske finns det andra andledningar till att man ska marknadsföra sig, vad vet jag? Men kan det verkligen vara värt alla de pengarna?
& att man inte ska förändra något som man har haft så länge är otroligt töntigt sätt att tänka, tycker jag, varför är alla svenskar så rädda för förändring?! Ibland tycker jag verkligen att Sverige är töntigt och jag säger som Jonathan; "Sverige känns som en lång, smal och tråkig, gammalmodig gubbe som inte kan säga nej" Jag håller med.

Jag vet inte om jag gått överstyr, kanske finns det bra anledningar, men jag kan inte se någon som är tillräckligt bra, med tanke på ekonomi situationen just nu.  


Slapp & Mys


...DATUM: 2009-11-16 | TID: 14:34:58
Gud vad jag kommer vara bortskämd efter mina lediga veckor från skolan, jag är inne i världens mys och slapp period och går bara omkring i mysisar. Det behövs kanske, bättre än att hålla på och tröstshoppa! Jag tänkte faktiskt lägga ut mina senaste köp från Cream här på bloggen, det är ett nytt märke jag inte sett förut men nu säljer vi det i lilla affären, så himla fina grejer.

Idag ska jag bara öva manus, dricka te och träffa Helena. Kanske att man borde ta tag i läxhögen men jag orkar faktiskt inte sätta mig in i det just nu, det får helt enkelt ligga där tills det blir för dammigt...

Kanske ska skriva lite på min bok idag med, jag har ju kommit ganska långt faktikst. Det är så himla kul men jag har fastnat lite nu för jag vet inte om det ska vara en självbiografi eller om jag ska bygga upp en story med karaktärer...? Det kan ju vara en självbiografi med andra namn och så alltså men det är svårt att få till det, så att säga. Inte för att jag är säker på att jag vill göra någonting av den i slutändan men det skulle vara kul att ge ut den sen när hela mitt galna liv börjar lugna ner sig runt 30 snåret...! För att på något sätt förklara för andra vad man inte ska göra, eller för att bara visa att man oftast inte är så ensam som man tror i en situation.

Dagens Tyck till!


...DATUM: 2009-11-15 | TID: 12:08:41

Dagens Tyck till handlar om; nedladdning.

Detta heta ämne är mycket intressant och snor många tankar i mitt huvud, ja tycker:

Låt oss ladda ner låtar gratis. Att förbjuda gör ingen större skillnad än att det, för vissa, blir någonting spännande. Det gör att artister som man inte tidigare känner till, antagligen, inte kommer att finnas på våra musikspelare. Man laddar ju inte ned en låt med en artist man inte känner till, om man inte hört att den är bra eller hört den tidigare. Jag menar det är ju ett ypperligt tillfälle för de som inte är så stora att marknadsföra sig via internet för att sedan kunna göra konserter, där folk som laddat ned låtarna kommer att befinna sig.
En sak som denna går, enligt mig, inte att förbjuda. Det kommer aldrig att leda till att folk slutar ladda ner musik gratis, det finns alltid ett eller annat sätt. Varför inte bara lägga ner detta rent ut sagt löjliga sätt att försöka förbjuda och istället göra det till något positivt för våra artister. De som redan är kända och inte behöver gratis marknadsföring har säkerligen tillräckligt många på deras konserter så att ekonomin räcker. Om inte annat kan väl alla våra artister sluta göra alla dessa omiljövänliga CD skivor och bara satsa på denna gratis marknadsföring via internet och konserter, how about that?

Tyck till!


Ljuva söndagsmorgon.


...DATUM: 2009-11-15 | TID: 11:58:41
& så var det söndag igen. Det mysiga med söndagarna är söndagsfrukostarna med familjen tycker jag, och filmerna på kvällen, men vad gör man efter och innan detta? Söndagar är vanligtvis min plugg-dag men nu när jag är ledig från skolan så har jag inte direkt någonting att plugga. Söndagar kan också vara lite städ- och spa dagar men det har jag avklarat igår... Så min söndag får helt enkelt bli att gå promenad med Helena och Hannah och att träffa Jonathan, min vän, som är hemma från stockholm. Givetvis också en Afro-klass! Det är grymt roligt ska ni veta! Man står i ett mörkt rum med afrikanska trummor och rör sig som afrikanska kvinnorna i deras dans till vardagens sysslor, hur svettigt och roligt som helst!


Söndagsunderhållning


So Long



Luf:are


...DATUM: 2009-11-14 | TID: 20:53:51
Jag har nyligen blivit medlem i Luf, Liberalaungdomsförbundet. Nu är jag säkert på att många höjer lite på ena ögonbrynet men ni kan låta den muskeln vila för egentligen är det inte särskilt egendomligt. Jag är en tjej med massor massor av åsikter och jag är nästan alltid den som höjer rösten vid debatter. Därför har jag äntligen fått en möjlighet av att göra något av alla dessa åsikter, som en liberal. Ju mer jag hör och lär mig av hur väldren inom politiken är desto mer sprudlar det i mig efter att få ställa vissa frågeställningar och dra Luf långt! Hittils har jag blivit anställd av Sanna, som redaktör för Kurir Liberal som ska bli en tidning för alla inom Luf & våra kampanjer. Vi ska också annordna Lufiaglögg, en idé av Sanna http://sannasrum.blogg.se/ vilket innebär en liten tillställning för alla i Luf där vi ska dricka glögg och äta pepparkakor, givetvis också disskutera politik.

Jag trodde aldrig att jag skulle gå med i ett ungdomsförbund;
1. Jag är "estet tjej" och tycker att gubbarna i kostym får klara sig själva.
2. Vem bryr sig om hur detta mesiga landet styrs? Det är ändå försent att förändra.
3. De som är aktiva i ett ungdomsförbund är tråkiga och lillgamla.

Men, mina vänner, det är faktiskt inte alls så! Det är en rolig möjlighet för unga att bygga upp ett samhälle med nymodiga åsikter och ett väldigt roligt sätt att komma ut i landet och träffa andra som vill vara med att bygga upp framtiden.

O så vuxet det lät men tänk på det, jag tänkte till efter en debatt med klassen, det ångrar jag inte...


Back on track!


...DATUM: 2009-11-14 | TID: 20:40:55
Japp, jag har haft ett break från bloggande men är på fötter igen!

Ja, och efter varje litet uppehåll jag haft så brukar jag summera tillvaron i några korta ord, så det gör jag även nu: Regn, mörker, feber, polotröja, te, kuddar, Sex and the city och tom plånbok. Japp, there you go! Mitt liv just nu i några ord, inte mycket har förändrats förrutom vädret. Jag är sjuk, pank, besatt av Sex and the city och kan inte sluta med mitt te drickande!

Därför blir det en riktig hemmakväll ikväll. Har fått order från min psykolog att bara ligga hemma och tänka på mig själv och inte alla andra och inte vad som ska hända imorgon, leva i nuet alltså. För att försöka bli av med all min stress... Jag måste erkänna att jag har lite svårt för detta... Mitt liv går ju ut på att planera och hinna med så mycket bra som möjligt på så lite tid som möjligt!? Melissa Horn sjunger att hon har förmågan att glömma bort allt som är bra med henne och jag kan faktiskt hålla med, det är verkligen lätt att bara sätta sig själv sist och därav tappa bort sig själv någonstans bland alla krav och måsten. Gör inte det, det är jobbigt att ta sig ur det och onödigt att leva livet utanför sin själ, om ni förstår vad jag menar. Ta hand om dig och var lite självisk ibland, det är nyttigt!
Ni ser, jag har fattat mitt problem, men varför lyder jag inte psykologen & slutar upp med mina stressframkallande hobbys? Som ja, bloggande, Luf, träningen, körlektioner, jobb, skolarbeten, vännerna, castings eller bokskrivande? Jag tycker synd om min psykolog som måste dras med en så olydig patient som mig.
Därför ska jag alltså bara ligga hemma ikväll och vara här och nu, ensam och ostressad. Yeah right.

Nu ska jag göra en kopp te med Chai smak, så himla gott. Smaka på det om du inte har! (sanna du slipper inte, http://sannasrum.blogg.se/)



So Long